Hogyan harcolhatok az orosz ukrán hàborúban?
Üdv, 32 èves èleterős fèrfi vagyok ès arra gondoltam elmennèk a hàborúba! Hallottam hogy ukrajnàba civileket is besorozzák. Igaz, hogy magyar vagyok ès itt is èlek születèsem óta...de az itteni helyzetet kissè unom màr. Szàmomra fontosak az európai èrtèkek stb
Lenne lehetőségem oroszt ìrtani?
Valaki kivinne esetleg?
A vàlaszokat előre is köszönöm!
"Btk. 146. § (1) Aki a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe - szövetséges fegyveres erőn kívül - katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toboroz, vagy ilyen szolgálatra vállalkozókat közvetít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az a magyar állampolgár, aki - szövetséges fegyveres erőn kívül - nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.
(3) Ha a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toborzott vagy ilyen szolgálatra közvetített személy a tizennyolcadik életévét nem töltötte be, a toborzó vagy közvetítő személy két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
#7 Aha-aha, ezt nem fogja elhinni a nyomozóhatóság
#9 Ennek az előkészülete is bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!