🔥Ha most kitörne egy hidegháború lenne rá esély, hogy háborúvá eszkalálódjon?
Már éve óta hidegháborúban élünk, fokozódott a szembenállás, vetélkedés, fegyverkezési verseny Oroszország, Kína és velük szemben az USA, Nyugat között.
Tavaly Ukrajnában ez egy nagy háborúvá eszkalálódott.
Magyarország nem fog belépni a háborúba és világháború sem lesz, valószínűleg ez a mostani hidegháború is hideg marad és csak olykor helyi konfliktusok, lokális háborúk szintjén lobban fel, mint az előző hidegháborúban (pl. Korea, Kuba, Vietnam, Csehszlovákia, Grenada, Afganisztán), mostanában pedig Ukrajna, Szíria, Tajvan, Irán lehet forró pont, összeütközés a hatalmi vetélkedésben.
A ruszkik rendőrökkel fogdostatják össze a sorállomanyt...
Vagyis európában már nincsen kedve az embereknek a nyomorhoz a nelkülözéshez, amivel a haború jár. Főleg a felvilagulosultabb rétegek nem fognak gonosz venemberek buta gondatai miatt halálba menni simán és önkent, amikor 30 eve az egóra a sajat erdekre van kihegyezve minden.
Kényszer hatásara meg olyan is lesz az egész, mint a felkemeny fa sszal dugás. Erőltetett sza r kudarc.
4.
Azt gondoltam hogy csak sima troll kérdés...nem pedig fidesznyik ruszki propaganda...tevedtem.
Tenyleg megeri ez neked?
Miert nem keresel normál munkát?
Én ketlem hogy az ilyen kerdesek kiírásáért olyan jól fizetnének.
Max minimálbert.
Viszont rendkivül kártekony és hazaáruló hozzáású.
A hidegháborúkban mindig volt azért un. proxyháború, ahol levezették a feszültséget, összemérhették a fegyvereket, de arra azért vigyáztak, hogy igazán komoly konfliktus ne legyen belőle.
Amint az közismert, a kubai válság után, ami tényleg rázós volt, mert akkor hajszálon múlott, - létrehozták a 'forró drótot' is, de természetesen mindig van azért esély arra, hogy egy regionális konfliktusból a szemben álló katonai tömbök közötti háború alakuljon ki, de nem tehetünk mást, bíznunk kell a józan észben, illetve választóként olyan emberre kell leadni a voksunkat, akiről feltételezzük, hogy van annyira normális, hogy visszariadna egy újabb világháborútól.
Szerintem is elértünk már a hidegháború korszakába, a szankciózás, illetve az egyik fél anyagi és fegyverekkel való erőteljes támogatása, meg az embargók ezt már jelzik, csupán egy egységes, nyílt doktrína nem lett még meghirdetve, de az már egy határozott és világos cél kimondása lenne, ami évtizedekre befagyasztaná az állapotokat, egyenlőre mérlegelik ennek következményeit, reménykedve abban, hogy esetleg közben így, vagy úgy véget ér a fegyveres harc, de sajnos ez a kissé függő állapot már nem tarthat sokáig és az ukrajnai események jelenleg holtponton lebegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!