Oroszországnak a következő hónapokban sikerülhet elérni az ukrán villamosenergia-rendszer összeomlását?
Kerestem, kutattam, találtam egy cikket, ezek szerint az oroszoknak nincs elég bombája, rakétája, drónja.
Plusz jövőre erősíteni fogja a NATO az ukrán légvédelmet.
Nem sikerülhet. De ennek megértéséhez szükséges ismerni a villamosenergia hálózat tulajdonságait, azt, miképpen javítják, és azt, miképpen lehet egy ilyen hálózatot működésképtelenné tenni. Ezek nélkül a magyarázat itt lehetetlen, ez nem iskola.
Iránymutatásul: minden ilyen hálózat a szabadban van, tehát hatnak rá az időjárási viszontagságok. Egy jó hálózat ez esetben is működik, csak a direkt kapcsolat esetén nem. Ott viszont hamar meg lehet javítani. Ha a hálózat nem így viselkedik, akkor az rossz hálózat. Magyarázatképpen az azt jelenti, ha a villám belecsap az én lakásomba jövő vezetékbe, akkor nálam nem lesz áram. Talán a házban a szomszédomnak se. De a szomszéd házat ez nem érinti. Ha pedig a villám az utca vezetékébe csap bele, leszakítva azt, akkor - ha tényleg jó a hálózat - nálam nem megy el az áram. Pontosabban, pár perc alatt automatikusan újra lesz.
Persze sorozatos csapásokkal hatalmas nehézségeket okozni lehet. De a "hatalmas nehézség" és az "összeomlás" nagyjából úgy viszonylik egymáshoz, ahogy a "környéken nincs kenyér" vagy "az országban nincs kenyér". ami ugye kizárt.
Az oroszoknak sosincs elég bombája és rakétája, aztán másnap adnak egy sorozatot.
Annyi igazságalapja lehet, hogy a fejlettebb rakétákból fogytán vannak, ezért átálltak a hagyományos régi rakétákra. Kilövik kb, aztán vagy oda esik vagy nem, mert ezeknek nincs irányítórendszere.
Az ukrán helyzet majd tavasszal kiderül, hogy összeomlik-e a hálózat. Jelenleg 10 millió ember van tartósan áram nélkül, ami azért nem kevés, ahol pedig van áram, ott sem tartósan. Január és Február biztos rosszabb lesz, és jóval hidegebb, necces lesz a helyzetük.
Hát az orosz területekről több száz kilométerre lévő ukrajnai alállomásokat, transzformátorokat nem lehet könnyű elpusztítani.
A légierőt sem merik bevetni, az ukrán légtérben nem aktívak az orosz bombázók.
Amikor a NATO bombázta 1999-ben a szerbiai erőműveket, alállomásokat, fő vezetékeket, hálózatot, sokkal eredményesebbek voltak.
#5, te a Harry Potterben jártál iskolába? Ilyen fennkölten megírt marhaságokat még nem olvastam.
Egy pár oszlopot kicsapnak, az másfél év pótolni. Nálunk is volt annyi, pedig nem is volt háború. Csak jól meg kell válogatni a helyeket. Olyan okos biztos van egy orosz szakember is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!