Amerikai filmekben gyakran van sírás, hogy a katonák megnyomorodtak, PTSD-sek lettek. Nem tudták, hogy mit vállaltak?
A katonák nem olvasták el a szerződést, amikor beléptek a hadseregbe? Nem számítottak arra, hogy ha elmennek valahova fegyverrel, nem virággal fogják őket várni? Nem olvasták el, hogy milyen támogatásra számíthatnak megnyomorodás esetén?
Félreértés ne essék, én se szeretnék fél lábbal, vagy kéz nélkül élni, de nem is jelentkeztem soha fegyveresnek, mert sejtem, hogy oda fognak küldeni, ahol nem örömmel látnak.
Mondom ez milyen szintű általanásító/bagatel kérdés.
Egy balestben gerincbénult motorostól megkérdezni, hogy nem számított rá, hogy balesete lehet ?
Egy katona sem azért megy misszióba hogy ptsdje legyen, és csak töredéknek lesz az utána.
Btw az usa az elején különösképp nem foglalkozott a tűzharcot megjárt, hazatért veteránok pszichológiai terápiájával, ezért is született annyi film egy időben a ptsd-s veteránokról / társadalomkritika.
16, a motoros balesetek kb hány százaléka nem az adott motoros hibája?
Pl hegyi utakon szeretnek 200-zal menni, városban meg 130-cal.
Szerintem a rizikó faktor nem akkor van, amikor felülnek a motorra hanem amikor a gyorsulás és a sebesség törli a józan észt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!