Sorkatonaságnál hogy volt a látogatás?
Milyen gyakran fogadhattak látogatót és mennyi időre?
Akiket én ismertem, ők már a 90-es évek végén, illetve 2000-es évek elején voltak katonák. És az első 3 hónapban alig, de utána már majdhogynem heti rendszerességgel volt eltávjuk. (Szegediek voltunk. Először Szabadszálláson voltak, utána átkerültek Hódmezővásárhelyre, ami ugye egy köpés Szegedtől.) Arra nem emlékszem, hogy valaha is látogatták volna őket. De végülis nem is nagyon volt rá szükség a fentiekből kifolyólag.
De régebben, ha jól tudom, ez másképp volt. Akkor nem sűrűn engedték eltávra a katonákat, és igyekeztek a lakhelyüktől a lehető legtávolabbra sorozni őket, ugye?
Azt tudom, hogy olyan is volt, hogy nyilvános eskütétel (amin ott lehettek a rokonok), amíg be nem szüntették.
Tehát összességében hogy volt a látogathatóság?
minden vasárnap, és ha nem volt fenyítve a katona, akkor kimehetett a látogatóival a városba.
Amúgy reggel 8-tól du 5-ig volt látogatás(nálunk)
Én öt hónapig nem mehettem sehova, mert pimasz voltam. Pesti lévén a határra vezényeltek.
Nem haltam bele, nekem nagy buli volt(nem írhatom le miért)csak jó emlékem van..(pedig 2 év volt)
Miért nem írhatod le? Volt valami nagy balhé, amiről eddig nem tudnak az illetékesek?
9: Ja, de akkor gondolom volt olyan is, hogy megüzente haza, hogy mikor van kimenője, és akkor elutaztak az adott településre összefutni vele.
De általában a kimenőkről és eltávokról mennyi idővel előtte értesült az ember?
Feltételezem, hogy a laktanyába látogatni csak közeli hozzátartozók mehettek. Unokatestvérek, haverok meg ilyesmik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!