Ha egy orosz tanknak tankolnia kell Ukrajnában, egyszerűen bemegy egy benzinkúthoz?
Vagy mindig mennek vele tankerek (amik ellátják üzemanyaggal magukat és a harckocsikat is)? Ha vannak ilyen kísérő tankerek, azokat is ugyanolyan páncélzattal látják el? (Máskülönben könnyű célpontja lenne az egész menet egy megsemmisítő csapásnak.)
Ha viszont csak beáll a tank egy benzinkúthoz, és vannak előtte várakozók, kivárja sorát, vagy letúrja őket mind? Magánszemélyként mit kéne csinálni ilyenkor, pl. Kárpátalján? Félreállni onnan azonnal, akkor is, ha már folyamatban a tankolás? De honnan lehet tudni, hogy ezt nem elmenekülésnek veszik pl. ellenőrzés elől, és lövést adnak le? Vagy feltartott kezekkel kiszállni a kocsiból, és megpróbálni megérteni, amit a katonák akarnak? (Gondolom, sokan nem is ismerik egymás nyelvét, vagy pl. angolt se.)
Vagy rosszul gondolom az egészet, és a tankok csak a már orosz(osított) területről mennek előre, mindig csak annyit, hogy az üzemanyag-utánpótlást hazai környezetben, legalábbis orosz ellenőrzésű területen végezzék?
Normál esetben a harci járművek üzemanyag ellátása saját rendszerből történik - az orosz hadsereg megveszi a Rosnefttől a tüzelőanyagot akik csővezetéken elviszik a határhoz és egy tartályparkból a hadi logisztika teríti a harculó alakulatok felé.
Viszont tekintve, hogy az oroszok nyilvánvalóan totális inkompetenciát mutatnak a harctéren jelenleg úgy tankolnak, ahogy tudnak. Vagy hoz a hadilogisztika gázolajat, vagy nem, s akkor oldd meg ahogy tudod. Leginkább hátrahagyják a tankjaikat, ha elfogy a belevaló, onnan meg az ukránok köszönik szépen s európai gázolajjal még tudják tovább használni a járműveket.
Neked a háború első hetei kimaradtak? Az első nagy arányú orosz veszteségek akkor történtek amikor a lendületben lévő orosz haderő kifogyott a gázolajból:
Hol olvastál ilyen statisztikákat ?
Én csak matekozni próbáltam látatlanban, és hasonlók jöttek ki, hogy a 700,000 Öbölháborús katonából 60,000 volt a harcoló, a többi meg kiszolgáló / támogató / logisztikus volt.
És az amerikaiaknál volt légierő. Miden komplex hadművelet alapja a légierő. Légtérfelderítés, bombázás, légi utánpótlást stb. Alap, ha nem uralod a légteret nem tudod uralni a harcteret.
A híres orosz légierő finoman szólva is csúnyán leszerepelt.
8-as: most visszakerestem, és tévedtem, az orosz hadsereg T3R aránya 1:1,1 környékén lehet, a bevetett alakulatok hivatalos állománylistája alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=UmlGphUE9Xc
Az amerikai T3R-ről itt olvastam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!