Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nem akarok katonának menni,...

Nem akarok katonának menni, ha már korábban elmegyünk külföldre nem tudnak behívni gondolom?

Figyelt kérdés
2022. okt. 29. 12:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

#10: „Úgy hogy nem költözik ki? Gondolom akkor az itteni állampolgárságát megszüntetik TB ...”

Én a 2000-es évek elején alkalmaztam ezt a módszert, ideiglenes lakcímre jelentkeztem vissza a "kivándorlás" után, Pesten dolgoztam, így a TB-nél is ugyanúgy be voltam jelentve, csak épp személyi igazolványom nem volt, de azt a jogsi és az útlevél is helyettesíthette.

De hogy most vagy a jövőben lehetne-e ugyanígy trükközni azt nem tudom. De a kérdező valóban ki akar vándorolni, szóval őt nem hívhatják be miután már kiköltözik.

2022. okt. 29. 14:55
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

11

Mi lesz a magyar ingatlanoddal, ill. ha vissza akarod csinálni?

2022. okt. 29. 15:45
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Mármint visszajelentkezni állandóra? Ha magyar állampolgár vagy, akkor mi akadálya lehetne?

A Földhivatalban meg a tulajdonosoknak szerintem mindig azon adatai szerepelnek a tulajdoni lapon, amik utoljára meg lettek adva, gondolom van valami adatmódosító nyomtatvány is lakcímváltozásnál, maguktól nem frissítenek semmit.

2022. okt. 29. 17:02
 14/20 A kérdező kommentje:
És nem veszik figyelembe a két pici gyereket?
2022. okt. 29. 21:18
 15/20 anonim ***** válasza:
59%
#14 Mert, tán nincs nekik másik szülőjük?
2022. okt. 29. 21:21
 16/20 anonim ***** válasza:
24%

Amúgy sok mindent megértek én, hogy nem akarnak az emberek háborúba menni, nem akarnak katonának menni, stb.Azért az valahol csak borzasztó, hogy manapság a nők tökösebbek, mint jó pár férfi.

A magyar hadseregben rengeteg nő szolgál önszántából.Világ szinten hatalmas a nők aránya a hivatásos állományban a honvédségnél.Tudom, ők maguk választották ezt.

De könyörgöm!Ha megtámadnák ne adj Isten az országot, a férfiak a gyerekeik mögé bújnának, hogy ne kelljen megvédeniük az időseket, az asszonyaikat?Ez valahol elképesztő.

2022. okt. 29. 21:24
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
Aszongya' kiküldik a behívót, nem veszed át, vagy átveszik a rokonok de nem jelensz meg a megadott helyen időben. Kiküldik a rendészeket, közlik vele a rokonok külföldre távozott. Hazamennek, s kiadják a körözést azt meg szétküldik a többi NATO tag, vagy ahhoz húzó ország rendőri szerveinek (meghatározva az okot miért is keresnek). Ha NATO tag, vagy azzal partneri viszonyt ápoló országban vagy akkor a helyi rendőrség ha lekapcsol vissza fog toloncolni. A kommunizmus idejében is hiába próbáltál volna pl. a csehekhez lelécelni hazaküldtek volna, a határon meg átadnak a rendészetnek.
2022. okt. 29. 21:31
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

Az a elképesztő hogy ekkora marhaságokat írsz. Az ukrajnai háború a legjobb példa arra, micsoda mobilizáló ereje van a civilek körében annak ha megtámadják az országot. Egy külső támadás esetén hont védeni egészen más motivációt jelent mint békeidőben otthagyni a családodat, munkádat.

2022. okt. 29. 22:21
 19/20 anonim ***** válasza:
58%
#18 Te mi a jó francról hadoválsz úgy mégis?Magyarországon nincs sorkatonaság, nem is volt szó arról, hogy lesz.Csak akkor van hadkötelezettség, ha megtámadják az országot.Egyéb hülyeséget szeretnél még ideböfögni?Mert igen, látjuk mennyi katonakorú ukrán elmenekült, szóval ebben is hülyeséget írsz, kár okoskodnod.
2022. okt. 29. 23:02
 20/20 anonim ***** válasza:
27%
#4 Magyarország NATO tag ugye tudod? Azaz a NATO mellett fogsz harcolni :) jó reggelt.
2022. okt. 30. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!