Ha magyarországon bevezetik a sorkatonaságot milyen indokokkal lehet majd elkerülni, hogy bevonulj?
A híreket látva, nagyon félek tőle, hogy be lesz vezetve és én sosem úgy terveztem az életem, hogy bevonuljak akár csak pár hónapra is.
Jelenleg egyetemen tanulok és a diploma megszerzése után tervezek kimenni külföldre megszerezni a doktorit, nem akarom félbehagyni a tanulmányaimat csak azért mert kormányunk kitalálta, hogy minden fiatal pasit szivatni akar. Ezért kérdem, hogy milyen indokokkal lehetne ezt majd kikerülni? Nagyon félek, hogy itt fogják darabjaira tépni a terveimet :(
Ez a bajom, hogy semmi nem indokolná mégis folyamatosan nyomnak át sorkatonaság bevezetésével kapcsolatos jogszabályokat. Most pl azt, hogy ha már mielőtt behívnak és te megpróbálod kikerülni, 5-10 évre böribe rakhatnak. MIELŐTT BEHÍVNAK.
Semmi nem indokolja pl ezt sem, ez mégis egy olyan lépés ami a sorkatonaságot vetíti előre.
Egyrészt ha Magyarország háborúba keveredik, akkor (akár van sorkatonaság, akár nincs) elsődlegesen a hivatásos NATO-hadsereg fogja ellátni a feladatát. Másrészt egy ilyen korrupt országban csak a megfelelő embert (pl. orvost) kell megtalálni és nem leszel alkalmas. Harmadrészt ez a törvény nem a sorkatonaságot vetíti elő, ami egyébként hatalmas öngól lenne a Fidesz számára két okból kifolyólag is: sokan nem támogatnák, másrészt fegyvert adni annak a korosztálynak a kezébe, akik körében a legalacsonyabb a támogatottságuk... hát hogy is mondjam, nem túl logikus lépés.
Amúgy végezz a sulival és menj külföldre. Ez az ország engem sem érdekel, semmit nem jelent számomra, csak egy pöcegödör lett az elmúlt időszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!