Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek az eszkaláló...

Mi a véleményetek az eszkalálódó Kína-tajvan konfliktusról?

Figyelt kérdés

A Kínai hadsereg elkezdte a partraszálló egységek berakodását,a tengerparton felállt a légvédelem és a tüzérség,a légierő is megindult.

[link]

Tajvan hadiállapotot hírdetett, óvóhelyekre viszik a civileket és elkezdték kiépíteni a védelmi állásokat.

[link]

Mi a véleményetek,Kína le fogja rohanni a szigetet?

2022. aug. 2. 10:33
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
82%

Már hogy lenne az USA-nak 60 darab anyahajója :DDDDDDDD

11 darab van.

[link]

És ebből 2 darab van abban a térségben.

2022. aug. 2. 12:29
 22/49 anonim ***** válasza:
89%
Pár óra és kiderül mi lesz :D
2022. aug. 2. 12:38
 23/49 anonim ***** válasza:
31%

@21, igazad lehet.

Ennek ellenére szerintem még mindig több a 11, mint a 2, és odavezérelni még mindig könnyebb a maradék 9-et, mint 9-et felépíteni.

2022. aug. 2. 12:42
 24/49 anonim ***** válasza:
80%
Tényleg azt hiszitek, hogy Kína leáll háborúzni a felvevő piacával? Aztán majd eladja a cuccait Afrikába meg Indiába az ősembereknek meg a cigányoknak? Mit csinál a bantu néger a "made in China" feliratú Barbie babával vagy az iPhone-nal? Feláldozza az isteneinek? És ropogós dollárokat fizet érte, tömegesen?
2022. aug. 2. 12:47
 25/49 anonim ***** válasza:
34%

Ja, mert máshol nyilván nincs rájuk semmi szükség :d

Ez már csak így működik, hogy Kína megtámadja a szomszédját, erre az USA a teljes hadseregét, minden egyes hajóját és repülőjét odaküldi :D

Ráadásul azonnal ott teremnek teleporttal :D

Olyan szinten nincs fogalmad a dolgokról, hogy nem is értem, miért próbálsz okosnak tűnni :D

2022. aug. 2. 12:50
 26/49 anonim ***** válasza:
77%
Világhábi nem lesz, de Tajwannak lehet, hogy kampec.
2022. aug. 2. 12:51
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, mert máshol nyilván nincs rájuk semmi szükség :d"

Miért, tán Kína az összes létező haderejét felvonultatja szerinted a Tajvani határra?

"Ez már csak így működik, hogy Kína megtámadja a szomszédját, erre az USA a teljes hadseregét, minden egyes hajóját és repülőjét odaküldi :D"

Szalmabábbal harcolsz, nem írtam ilyet. Csak annyit, hogy könnyebb 9 készet máshová irányítani, mint 9-et a nulláról felépíteni.

2022. aug. 2. 12:59
 28/49 Hintalow ***** válasza:
80%

Nem is értem, hogy lehet lemínuszolni a józanul átgondolt válaszokat.

Én is azon az állásponton vagyok, hogy kína nem igazán szeretne háborút kezdeményezni, mert kb semmi haszna nem lenne belőle. Azt a szigetet maximum nacionalista ideológia mentén érné meg nekik letámadni, mert amúgy hasznuk nem sok lenne belőle, hiszen fontosságát a területén lévő infrastruktúra, gyárak, és gazdaság adja.

Ezeket pedig pont taccsra vágná egy kiterjedt háború (ami, ahogy fentebb írták, elkerülhetetlen lenne, partra kéne szállniuk/szétbombázni mindent, hogy érdemben irányításuk alá vonhassák a szigetet)

És noha nem bírom a kínaiakat, de valóban értelmesebbek mint wannabe cár Putyin & CO. szóval nem hajlamosak félinformációk alapján megpróbálni megváltani a világot, mert "tuti mi vagyunk a legfaszább gyerekek a világon"

2022. aug. 2. 13:02
 29/49 anonim ***** válasza:
100%

"Én is azon az állásponton vagyok, hogy kína nem igazán szeretne háborút kezdeményezni, mert kb semmi haszna nem lenne belőle"

Igen, kismilliószor elolvastuk már ezeket az ilyen ex cathedra kijelentéseket.

Épp ezt mondogatta kb. mindenki az ukrán-orosz háború előtt is.

2022. aug. 2. 13:06
 30/49 anonim ***** válasza:
95%

"Épp ezt mondogatta kb. mindenki az ukrán-orosz háború előtt is."

Kivéve, hogy Oroszország elég sokat profitálhat Ukrajnából. Ott azért elég komoly gázmezők és termőföldek vannak (meg egyebek is), amiért megéri leigázni Ukrajnát.

Taiwanon ilyesmi nem igazán van, már csak a méreteiből adódóan sem.

2022. aug. 2. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!