Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi történne, ha az összes...

Mi történne, ha az összes muszlim összefogna és dzsihádot hirdetve lerohannák Izraelt?

Figyelt kérdés

2022. aug. 1. 11:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Izrael már 500km-rel a határuk előtt ledarálná a kecskepásztorokat a védelmi rendszerével.
2022. aug. 1. 11:10
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Újabb háború lenne.
2022. aug. 1. 11:11
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

a dzsihádot már meghirdették ellenük (is), szerencsére nem volt hajlandó az összes muszlim csatlakozni hozzá.

Ahogy előttem írták, abból háború lenne - nagy. Mivel Izrael mellé állna a nyugati világ, még az oroszok, kínaiak is és szembe kerülnének az összes muszlim országgal.

2022. aug. 1. 11:14
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként valóban meg kellene oldani a Palesztína-Izrael konfliktust, de szerintem az olyan városokat mint Betlehem és Jeruzsálem semleges övezetté nyilvánítanám, és három világvallás szent helyévé tenném...
2022. aug. 1. 11:18
 5/17 anonim ***** válasza:
61%
Eljön ez, hamarosan. Amúgy már szerintem kihírdették, de vannak fokozatok. Én úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévedek, hogy ez nem önkéntes alapon megy, hanem ha kihírdetik a nyílt háborút, minden muzulmánnak az iszlám szent zöld zászlaja alatt egyesülni kell és úgy indulnak a hitetlenek ellen. Azt most nem tudom, hogy ki hírdetheti ki, mert az nem mindegy, nem tudom, ki most a fő mufti.
2022. aug. 1. 11:24
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

#5 Abban igazad van, hogy a vallás előírása szerint a dzsihád nem választható hanem kötelező ha meghirdetik. Ott van szerencsénk, hogy nem fogadják el mindenhol azok döntését akik meghirdették.

Amúgy ez is olyan, mint a katonai parancs. Elvileg köteles teljesíteni még ha eszement vagy emberiség ellenes dologra is utasítják, de megtenni még sem teszi meg szerencsére mindenki. Mert még a katonáknál is ott van a háttérben, hogy ilyesmit meg lehet tagadni. Csak vállalni kell a következményét ott abban a pillanatban, ami lehet hogy a parancs megtagadójára végzetes.

2022. aug. 1. 11:35
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Újabb 6 napos háború.
2022. aug. 1. 12:11
 8/17 Drakula ***** válasza:
100%
Ahhoz kéne egy többségi muszlim társadalom által elismert kalifa.
2022. aug. 1. 12:24
 9/17 anonim ***** válasza:
87%

Vidiripi

Volt már olyan hogy megpróbálták lerohanni Izraelt. Ha nem is az összes muszlim ország. De az akkor legerősebb iszlám országok fogtak össze Izrael ellen. És még sem sikerült győzniük. Pedig napokra volt csak az összeomlástól Izrael.

Az iszlám seregek megálltak a támadással és ez elég időt adott ahhoz hogy "összeszedje" magát Izrael.

Az iszlám hadvezetés "hibája", viszont ha nem áll le a támadással és nem kezd védelmi állások kiépítésébe.....

2022. aug. 1. 14:23
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg semmi. Sokszor hirdettek már Izrael ellen Dzsihádot, nem sokra mentek vele. A muszlim országoknak egymás között is túl sok vitájuk van, nem is tudnának összefogni rendesen. Irán és Szaúd-Arábia biztosan nem lenne hajlandó együttműködni, főleg hogy a szaúdiak és a többi öbölmenti ország elkezdte normalizálni a kapcsolatait Izraellel, pont az Irán jelentette fenyegetés miatt.

De például Marokkó és Algéria se szívleli egymást és még lehetne folytatni a sort. A muszlim országok többsége pedig nincs is olyan helyzetben, hogy bárkit megtámadjon. Szíria, Jemen, Líbia, Szudán, Afganisztán. Hosszú a sor, és még lehetne folytatni. Ezen országok mindegyike vagy polgárháborúzik vagy az összeomlás szélén táncol. Pakisztán nem tudna sok mindent mozgósítani, mert akkor India felé gyengül meg vagy a belső szélsőségesek erősödhetnének meg túlságosan. A maradék muszlim állam többsége pedig normális kapcsolatokat ápol Izraellel és esze ágában sincsen háborúzni vele.

És azt még nem is kalkuláltuk akkor bele, hogy Izrael atomhatalom és a hadereje sokszor bizonyította már, hogy sokszoros túlerőt is képes leküzdeni. Ez eléggé nagy elrettentő erő. És persze az Egyesült Államok és Izrael közötti legújabb védelmi megállapodás értelmében az USA-nak kötelessége megvédeni Izraelt. Már csak az ő jelenléte elriasztana bárkit, aki nem elég okos ahhoz, hogy már magától Izraeltől megijedjen.

2022. aug. 1. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!