Szerintetek a mai nap állása szerint mennyire valószínű egy NATO és Oroszország közti összecsapás?
Tudom rengeteg hasonló kérdés van, sőt lehet van pont így is megfogalmazás. De tényleg érdekelne. Illetve az indoklások is, hogy miért valós, vagy miért nem?
Mivel számos országból (leginkább Angliából, Lengyelországból ) lehetett hallani bizonyos kijelentéseket; hogy harcba szállnának ha arról van szó, de remélik nem kerül rá sor.
Én látok rá esélyt.
Ugye mindketten fullba beleálltak már az ukrán szituációba, innen már bármelyiküknek is engedni az nagy arcvesztés lenne, globál-politikai értelemben felérne egy vereséggel.
A NATO 300 ezerre növelte a kelet-európai erőinek a létszámát.
Egyre komolyabb fegyvereket adnak az ukránoknak.
Az oroszok is elkezdték felfegyverezni Belaruszt.
Egyre durvább húzásokkal szopatják egymást energiaügyekben.
Szóval gyakorlatilag csak eszkalációs lépések vannak mindkét fél részéről, mindemellett a két vezető hatalom, az USA és az oroszok nem is hajlandóak szóba állni egymással, mindkét fél azt mondja, hogy nincs miről tárgyalniuk.
Én úgy látom, hogy egyre vékonyodik a jég.
Szerintem egyenesen kívánatos.
Oroszországot nagyjából fél óra alatt zúzná le a NATO. És a rohadt Putler maffiarezsimje már el is tűnt a világból.
#7 a 3. világháborúban veled együtt tűnne el, meg minden élő emberrel együtt az atomvillanásokban, vagy az azt követő nukleáris télben.
Így is elég sokat sz.p mindenki a háború miatt. Ép eszű ember a mielőbbi lezárására vágyik nem pedig az eszkalálódására, mások halálára.
@9: Ukrajnáról azt hitte Putyin, hogy gyenge és legyőzhető. Azért a NATOnak ő sem merne direktben nekimenni...
Nem véletlen, hogy a vele határos európai országok közül azt az egyet merte csak megtámadni, amelyik nem tagja a szövetségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!