Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan lehet ezt kivédeni? (B...

Hogyan lehet ezt kivédeni? (Bocsi a korhatáros kérdésért)

Figyelt kérdés

800000 magyar nőt erőszakoltak meg a 2. Világháborúban az oroszok.

Sajnos ukrajnában ugyanez a helyzet most.

Családok lettek érzelmileg megerőszakolva.

Hogyan lehet elkerülni egy ilyen attrocitást?

2022. júl. 4. 08:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Ez minden háborúban így volt, erőszakolt a II. Vh-ban a német, az olasz, a román, az orosz mindenki. Erőszakoltak az ókorban, középkorban, a modern háborúkban egyaránt. Ahol embereket ölnek, lebomlanak az erkölcsi normák ott sajnos előfordulnak mindig civilek elleni túlkapások, fosztogatás, szexuális erőszak.
2022. júl. 4. 11:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

#9!

Végiggondoltad, amit írtál?

Hát hol legyenek a nők? Nekik el kell látni a háztartást a gyerekeket és önmagát, esetleg időseket stb!

Állkandóan nem lehetnek a bunkerben! Ha szólt a sziréna, rohantunk a pár család részére kialakított bunkerbe. Amikor egy bomba leesett, a légnyomástól kialudt a petróleumlámpa. Egy fiatal anyuka ott a bunkerben feküdte a gyerekágyat (1945 január), szoptatta a kicsit.

A fiatal lányok öreg nénikének álcázták magukat, sötét ruhában jártak, bebújtak az ágy alá, ha jöttek a házba az orosz katonák. Édesanyámra (ránk) anyai nagyapám vigyázott, nagyanyámra pedig az ő apja, nehogy megerőszakolják őket. És ők nem voltak egyedüli nők ám, akikre vigyáztak a férfiak!

Egy kisvárosban a pap feleségét megerőszakolták a pap (bizonyos Lányi nevű) szeme láttára. Ezt a pap nem bírta elviselni és öngyilkos lett. A lánya velem egykorú, orvos, személyesen ő mesélte nekem.

Gondolod, hogy a papné ment az oroszok után?

2022. júl. 4. 11:37
 13/14 anonim ***** válasza:
71%
Amire utalni akartam 9-es kommentben, hogy a civileket ki kell vonni a front kozelebol. Igen, el kell hagyni a csaladi hazat es menteni az eletuket. Lehet, hogy menekultnek lenni rossz, de meg mindig jobb, mint maradni es ragaszkodni a haboru altal elsoport regi elethez. Nem fog menni.
2022. júl. 4. 15:02
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

#13:

Könnyű azt mondani, hogy a civileknek el kell hagyni a frontövezetet, de Te már átélted?

én, mint fentebb is írtam, átéltem a háborút. A harcok idején (Garam menet) állt a front, mert a németek erősen védekeztek.

Az ottani orosz hadvezetés KILAKOLTATTA a civil lakosságot, mert nem vállat felelősséget a civilek életéért. Adtak hozzá szekeret, lovakat, kocsist és egy helybelit is kényszerítettek, hogy 2 szekérrel hagyhassuk el (édesanyám, bátyám és én) a házat. Pár óránk maradt a legszükségesebb holmik összepakolására (élelem, azaz burgonya, liszt, ruha, lábbeli stb. összeszedésére. Két hónapot voltunk távol a menekülésben, kb.10 km távolságra.

Nem sajnáltatni akarom magunkat és a többi családot, csak azt akarom kihozni belőle, hogy nem egyszerű otthagyni egy házat, állatokat és elmenni. Hallhatod a tévében is, hogy sokan, akik Ukrajnából elmenekülnek, az állataikat és a házat rábízzák valakire (idős szülők, szomszéd, rokon...), mert ők maradni kényszerülnek, (mindegy milyen okból) és elvállalják ezek gondozását és a házőrzést.

2022. júl. 4. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!