Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A NATO-t miért szokás túlérték...

Jeffrey Spender kérdése:

A NATO-t miért szokás túlértékelni ?

Figyelt kérdés
Az elemzésekben úgy tesznek, mintha a NATO legyőzhetetlen, világverő katonai szövetség lenne, nem csak az USA, hanem a Britek, meg a Németek, sőt az Olaszok / Portugálok / kis országok is, azonban a valóság másabb lenne ?
2022. jún. 20. 16:37
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
77%

A NATO kb a világ legnagyobb és legerősebb katonai szövetsége.

Nem tudom milyen jelentéseket olvastál erről Moszkvában, amit a saját elemzésed és vizsgálataid alapján túlértékeltnek érzel.

Vagy ez egy ilyen "most tegyünk fel valami ostoba manipulativ kérdést" incel dolog?!

2022. jún. 20. 16:42
 2/46 A kérdező kommentje:

Én a NATO-ból az USA-t, a Franciákat, és a Lengyeleket tartom komoly hadseregeknek, a Briteknek leáldozott rég, a Németek is aláírnak sok fegyvertilalmat, és a Dél-Európaiakat hogy lehet komolyan venni ?

Vagy aki megkérdőjelezi a dolgokat, automatikusan Oroszbérenc ?

Csak ez a kettőopció van, a fanatikus Orosz / NATO imádat, köztes álláspont nem létezik ?

2022. jún. 20. 16:45
 3/46 anonim ***** válasza:
17%

Ez Engem is érdekel.

A NATO mikor vett részt utoljára tényleges háborúban, komolyabb harcokban, ahol érezhető lett volna a főlényük? Oroszországot is úgymond túlértékelték és az Ukrajnai különleges katonai műveletnél sem jött elő ez a nagy erőkülönbség. Ha fordított esetben a NATO támadja meg egységesen Ukrajnát, akit az Oroszok és a Kínaiak meg Észak-Korea tömne teli hadianyaggal, akkor jobban boldogulnának, mint az oroszok?

Én igyekszem teljesen független lenni, de érdekel, mert ennyi erőből a NATO is lehet csak szimpla levegőbe puffogtatás,d e ha harcra kerülne a sor, lehet Nekik is beletörne a bicskájuk egy-két dologba.

2022. jún. 20. 16:49
 4/46 anonim ***** válasza:
72%
Mondj egy olyan mutatót amiben a hőn szereted orosz hadsereged jobb mint a NATO.
2022. jún. 20. 16:52
 5/46 anonim ***** válasza:
70%
A kérdés nem az oroszokról szól. Papíron az oroszok is szuperhatalmak voltak. Papíron a NATO is az. De honnan tudjuk, hogy a valóságban is? A NATO gyorsabban foglalná el Ukrajnát? Földig rombolná a városokat és a civileket? Vagy Ők mitől tudnának gyorsabban és erőteljesebben haladni, ha Ukrajna mögött ott állna egész Kelet?
2022. jún. 20. 16:55
 6/46 anonim ***** válasza:
100%
#5 az egy főre jutó tábornokok száma.
2022. jún. 20. 16:56
 7/46 A kérdező kommentje:

Olvassátok a kérdés alá írt kommentárt, vagy mindenki csak habzó szájjal Oroszozik, úgy, hogy egy szót nem ejtettem róluk ?

A házon belüli NATO tagokat mérlegelném, nem a kifele mutatott "összképet".

2022. jún. 20. 16:56
 8/46 anonim ***** válasza:
84%

Azon az első két válaszadó is elgondolkizhatna, ha a NATO-ból kivesszik az USA haderejét, mi marad,

A NATO egy katonai szövetség, az EU-van lévő országok gazdasági érdekei sokszor nem azonosak az USA érdekeivel, de az USA nélkül képtelenek katonailag egységes állaspontot (nem harc, csak egységes vélemény) képviselni.

A NATO az USA-val valóban a legerősebb katonai szövetség, az USA nélkül viszont jelentéktelen, ami marad... az USA viszont a többi tag nélkül sem gyenge.

Ennek a háborúnak egyik következménye lehet az EU tagok fegyverkezése is, amit a legtöbb ország eddig próbált ellazsálni, még a németek is.

2022. jún. 20. 17:00
 9/46 anonim ***** válasza:
32%

A NATO még az USA nélkül sem "jelentéktelen"

A kérdező hamisan sugallni próbáló kérdése, és a 9# ezt alátámasztani próbáló hamis megjegyzése szerintem sok ember számára elég átlátszó és nevetséges.

Nem kell beleírnotok a végére hogy az oroszoknak dolgoztok, megtanultuk meglátni és felismerni már az ilyen manipulációs kísérleteket.

A mi hülyéink is folyton ezzel próbálkoznak a karmelitában.

2022. jún. 20. 17:11
 10/46 anonim ***** válasza:
73%
#7 🤣😂
2022. jún. 20. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!