Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Kinek kell beleegyeznie a...

Kinek kell beleegyeznie a háború elindításába? A Nato segítene?

Figyelt kérdés

Most a magyar-ukrán helyzet kissé nagyon szar viszonyban van, mert az ukránok továbbra is basztatják a magyar vezetőket mert nem kapnak fegyvereket. Kövér Lászlót is sértegetjék, a miniszterelnököt is

Ha most Magyarország akarna egy támadást Ukrajna ellen, akkor azt kinek kellene jóváhagyni? Orbán Viktornak vagy Nováknak vagy Kövér Lászlónak vagy mind a háromnak? Ha Magyarország támadást indítani akkor a NATO tagállamainak segítenie kell Magyarországot a NATO szabályok szerint nem? Hiába küldik a fegyvereket a Nato országok, ha Magyarország támadást indít és a NATO főtitkár elrendeli akkor pl Romániának, Lengyelországnak is segíteni kellene Magyarorszagnak nem? Nem mondhatják azt hogy nem mi nem segítünk?

2022. jún. 6. 19:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%

"Történetesen én Kárpátaljai vagyok, szóval ne okoskodjál! "

Te is olyan kárpátaljai magyar vagy aki az ungvári piacon előadja, hogy nem beszél magyarul? Vagy az a fajta aki ha meg is szólal akkor csak halkan? :D

Úgy vagy te kárpátaljai, ahogy én... :D

2022. jún. 6. 21:04
 12/19 anonim ***** válasza:

A kollektív védelem - benne van a nevében - akkor kollektív ha valamelyik tagországot külső támadás éri. Nem vonatkozik arra ha egy ország saját szakállára háborút indít valahol. Viszont ha a közös játékszabályok ellenében teszi akkor felkerülne Mo-n is a szankciós listára. Az ország gazdasága az exporttól függ, nyitott, kis ország vagyunk.

A magyar hadsereg egyébként sincs felkészülve önálló támadó műveletek lefolytatására, papíron 37k a létszám amiben a hivatalnokok, karbantartók, attasék, mindenki benne van.

2022. jún. 6. 21:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem Oroszország segítene Magyarországnak, az elég a NATO menjen a picsába! Szerintem ha az a fasz Ukrajna támadja Magyarországot sem segítenének
2022. jún. 6. 22:41
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

"Szerintem Oroszország segítene Magyarországnak, az elég a NATO menjen a picsába!"

És itt jön az, amiért nem komáljuk a határon túliak egy részét - már ha tényleg az vagy ( szerintem továbbra sem ). A NATO tagságot mi szavaztuk meg egy népszavazáson, maradjon csak inkább te menj a hülye ütleteiddel a p...

Oroszország ( tudom a jogelődje a Szovjetunió az más volt... ) már eleget segített nekünk az elmúlt 150 évben, nem kérünk többet belőle. Ha valóban kárpátaljai lennék akkor te is így látnád...

"Szerintem ha az a fasz Ukrajna támadja Magyarországot sem segítenének"

Van egy rossz hírem: segítenének. A normálisabb helyeken betartják a nemzetközi szerződéseket, nem úgy mint az orosz gazdáid :D

2022. jún. 6. 22:46
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

#13 aham, az gondolom nem zavar hogy EU és NATO tag országok vesznek körül (kivéve Ukrajna, ill. Szerbia MÉG nem az, Ausztria meg hivatalosan nem NATO tag, de hát na).

S az sem hogy az export 80%-a az EU-ba megy. Végül is hű de jól élnek az oroszok nem? 😂

2022. jún. 6. 23:15
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

Az olyan szinten meghibbant embereknek, mint amilyen szinten te is meg vagy hibbanva kérdező, szívem szerint kezébe nyomnék egy partvist, aztán elküldeném "harcolni"! Minden realitást figyelmen kívül hagyó, forrófejű bohócok vagytok egytől-egyig, akik az összes tanóráról hiányoztak gyerekkorukban, amely összefüggésbe hozható a józan gondolkodással!

Menjél, aztán "harcoljatok" a sorstársakkal, - de a józan többséget nem kellene fárasztani, hergelni az elemi hülyeségeitekkel!

2022. jún. 7. 04:28
 17/19 Molyember ***** válasza:
0%
Ha tényleg kárpátaljai vagy, akkor minden este buzgón imádkozz, hogy az ukránok meg tudják állítani az oroszokat. Mert elhiszem, hogy rettenetes elnyomásban élsz (egyébként a magyar gyárak örömmel várnak), de az ukránok még egészen rendes arcok az oroszokhoz képest. Induljunk ki abból, hogy "felszabadítás" címén eltüntették Mariupolt, és annyira érdekelte őket az orosz ajkú lakosság, hogy vígan rakétázták az óvodákat, kórházakat. Na, ha a sajátjaikkal így bántak, akkor mire számíthatna egy kárpátaljai magyar? :D Úgy felszabadítanának, hogy még ha túl is élnéd, nem maradna más vagyonod, csak amiben menekülsz. Az meg a másik, hogy ha esetleg menekülnöd kéne, majd a befogadó országban megemlíted, hogy te amúgy az oroszoknak szurkolsz, mellesleg köszi a segélykét, akkor onnan is menekülnöd kell. :D
2022. jún. 7. 04:42
 18/19 A kérdező kommentje:
Itt Kárpátalján az árvaház, az óvoda és az iskolák tele vannak katonákkal! Itt bujkálnak! Mariupolban is nem voltak az iskolában csak katonák, és azért támadták meg! Egész Ukrajna területén elrendelték hogy nem működhet az oktatás! Az iskolában egy héten egyszer van szerintem egy takarító annyi! A kórházakban is katonák voltak!
2022. jún. 7. 06:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Én mindent elhiszek, de az internet korában különösen igaz a mondás, hogy "Egy állítás, - egy tagadás!" Nem ukrán találmány, hogy olyan helyekre telepítenek harcálláspontokat, ellenállási gócpontokat, amely támadását követően lehet készíteni és felpakolni a netre a videókat a "sötét oldal gaztetteiről"! Ettől függetlenül semmi valóságalapja nincs annak, amit a kérdésedben feszegetsz!
2022. jún. 7. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!