Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mióta tudnak LMBT egyének...

Mióta tudnak LMBT egyének nyíltan szolgálni a Honvédségben ?

Figyelt kérdés
Azt már hallottam egyesektől hogy már a hatvanas években is , nem sokkal az 1961-es homoszexualitást legalizáló törvény bevezetése után , nyíltan szolgálhattak LMBT egyének az akkori Néphadseregben viszont másoktól meg azt hallottam hogy csak a rendszerváltás után jött a mai rendelkezés tehát ezért vagyok erre kíváncsi ...

#katonaság #honvédség #LMBT ügyek #homoszexualitás a honvédségben #homoszexualitás a katonaságban
2022. máj. 19. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Hatvanas években csak szimplán meleg volt az illető, nem LMBTQ személy. Nekem is van ismerősöm, aki meleg, de nem tartja magát LMBTQ személynek. Ez annyira hülye berögződés, hogy minden homó LMBTQ-s is egyben, mintha azt mondanánk minden németre, hogy náci.
2022. máj. 19. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen ebben van igazság , viszont én direkt tágabb hálót akartam vetni amikor kiraktam a kérdést , hiszen ( pl ) manapság a transznemű ügynek sokkal nagyobb jelentősége van mint a meleg ügynek ...

Ám esetleg van valamiféle információd arról hogy mikor lett hivatalosan megengedve az hogy nyíltan szolgáljon egy magát melegnek vagy akár LMBTQ személynek valló egyén a Honvédségben vagy bármelyik korábbi magyar katonai jogelődben ?

Egyébként meg kösz a választ !

2022. máj. 19. 19:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha 61-ben lett legális, utána még bőven volt sorkatonaság, tehát muszáj volt szolgálnia a melegeknek is.

2022. máj. 19. 19:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, a melegeket az alkalmasságin kiszuperálták. A '60-as években még nem - ott "csak" kőkemény sz.póágra került ha kiderült valakiről ha meleg, de a '80-as években már kizáró ok volt.

Nem holmi ideológiai, hanem praktikum miatt. Történt volt, hogy pár meleg katonát a társai addig szekáltak, b.ziztak amíg az öngyilkos nem lett. A '80-as években már necces volt ha túl sok volt az öngyilkos így inkább úgy döntöttek nem kockáztatnak és a melegeket pszichológiai okból alkalmatlannak nyilvánítják. Az egyik kiskapu volt magát melegnek előadni aki nem akarta hogy besorozzák.

2022. máj. 19. 22:10
 5/5 A kérdező kommentje:

4-es ,

Azt lehet tudni hogy konkrétan melyik évben lett levéve a honvédség pszichológiai alkatmatlansági listájáról a homoszexualitás és/vagy a biszexualitás meg a transzneműség ?

Ám kösz a meglehetősen informatív válaszért !

2022. máj. 20. 03:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!