Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyire mozog egy tár a...

Mennyire mozog egy tár a pisztolyban?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mikor betöltik a pisztolyba, akkor ha kézzel megmozgatom van valamennyi lötyögése vagy úgy áll mintha egy darabból volna?

2022. máj. 17. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Típusfüggő. Bemész egy önvédelmi boltba és megnézheted egy gáz-riasztó fegyverét.
2022. máj. 17. 08:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, épp ezért kérdezem, mert ott egy minimális van.

S érdekelne, hogy egy igazinál is így van, vagy abszolút nem.

Számít, hogy a fegyver egy új Glock vagy egy régi Pa-63?

2022. máj. 17. 09:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Pa-63-nál volt, hogy lövés közben gondolt egyet és kiesett a komplett tár a lábam elé 😂

Az új maroklőfegyvereknél\gépkarabélyoknál már kevésbé lötyög, de nyilván mivel gyakran van ki-be tárazva, használatból adódóan kopik.

Pl amd 65, bár bekattant a tár a helyére, jobbra-balra lafogott. Régi konstrukció. Bár annál is csak 1x esett ki a tár. Plusz a fegyver is darabokra esett menet közben. Annyit hallottam, hogy kopognak a földre hullva a fegyver elemei mögöttem :D

Egy idő után a mostani vadiúj fegyvereknek is ez lesz a sorsa.

Idővel elkopnak. Először a tár, majd a többi alkatrész is, ha nem cserélik időben és nem jól tartják karban.

2022. máj. 17. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Számít, hogy a fegyver egy új Glock vagy egy régi Pa-63?"

Van két engedéllyel tartott Zorakim, megnéztem neked. A 906-os tárja kottyan jobbra-balra ~0.5mm-ert, a 914-es tárja még ennyit se, éppen csak egy leheletnyit. A 906-os műanyagtokos, a 914-es klasszikus spiáter.

2022. máj. 17. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy természetes "játéka" (illesztési hézag) gyárilag van, hogy könnyen ki-be lehessen tárazni, ne szoruljon a tár. Ha nagyon lötyög az már bibi, de 1-2 mm még belefér. Típusfüggő mikor melyiknél jelent már gondot.
2022. máj. 17. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!