Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Csak szerintem furcsa az...

Csak szerintem furcsa az Orosz-Ukrán háború? Csomó kérdést vet fel?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag nem érti senki mit akarnak az oroszok a deszantosokkal miért a hosztomeli repülőteret támadták miért nem kijev belvárosában próbáltak meg azzal a 200 helikopterrel,deszantossal zavart kelteni ha a kormány megbuktatása volt a cél akkor nem a kormányzati épületeket kell ostromolni? Hidakat elfoglalni,biztosítani? Csak elvitték őket hosztomelbe és lesz ami lesz elég furcsa. Délen meg keleten luhanszknál ahol az elit ukrán egységek vannak ott meg érdekes mód jól haladt az offenzíva. Az oroszok miért nem tudták elfoglalni kijevet lendületből bemenni mikor több olyan ember őrizte akinek egy ak 47 se volt és alig tudott lőni? Elég furcsa és csomó kérdést vet fel mi a valódi indok. Meg 200 ezer fő vel indítanak offenzívát mikor az ukrán hadsere mindennel együtt 1 millió főt is kitehet? De minimum 2x annyi mint az orosz inváziós erők.

2022. máj. 2. 16:25
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ahogy a szakértők írták semmi nem tiszta ha a kormány megbuktatása volt a cél akkor miért nem a kormányzati épületeket,kommunikációs központokat vették célba a deszantosokkal Kijevben? Miért a hosztomeli repülőteret amit ezután nem is használtak.
2022. máj. 2. 16:29
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezt én sem értem, miért nem a parlamenttel kezdték Kijevben...
2022. máj. 2. 17:50
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Azért csak 200 ezer embert tudtak bevetni, mert a háború kitörésekor, csak annyira volt lehetőség. Az orosz hadsereg 1 millió fő, mindenkit nem lehet Ukrajnában küldeni, Szibériában, a kínai határon, az Urálban és a balti-skandináv határon is hagyni kellett embert.

Kijevet azért nem vették be, mert egy 4 milliós várost nem fogsz bevenni pikk-pakk, és küldtek oda is desszentosokat, voltak bent Kijevben is tűzharcok, de támogatás, utánpótlás nélkül az elit katonák sem tartanak ki. Egész egyszerűen felszámolták az orosz desszantosok alakulatait. A luhanszki offenzíva pedig vánszorog, nem tudom mit nézel, hogy azt mondod, hogy ott jól halad a csata. A herszoni régióban halad jól az offenzíva, Odessza kapui előtt lassan az orosz hadsereg.

Ezek nem bonyolult kérdések, csak jó helyeken kell informálódni, értelmes elemzők munkáit kell a témában követni.

2022. máj. 2. 18:00
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ls sok már egyéb apróságot nagyon sokan nem értenek. Az oroszoknak meg volt minden technikai adottságuk és lehetőségük, hogy egy jól kiveitelezett hadművelettel lenyomják az ukránokat. Nagyjából erre számított mindenki.

Ők egy másik utat választottak...

2022. máj. 2. 18:02
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy mégsem volt annyira jó ez a technikai adottság. De valószínű akkor is beleszaladnak a málnásba, mert egy ekkora területet nem lehet könnyen megszállni.

2022. máj. 2. 18:11
 6/21 anonim ***** válasza:
82%

Papíron rendelkezésükre állt minden, a radargépektől a vadászgépeken át a bombázókig és répesített gyalogsági alakulatokig. Jobb szervezéssel és jobb első éjszakával,azonnali légifölény kivívással, sok légitámadással max két nap alatt le lehetett volna térdeltetni Ukrajnát még úgy is, hogy a NATO felderítőgépei végig a határon köröztek.

Megszállni nehéz lett volna, de elérhették volna, hogy az ország katonailag védekezésre képtelen állapotba kerüljön és utána a megszállás csak közepesen nagy sz0pás.

De ez az orosz invázió... szerintem pár éven belül szakközépiskolai tananyag lesz Oroszország szomszédainál a gazdászoknak, hogyan kell páncélost elvontatni traktorral :D

2022. máj. 2. 18:18
 7/21 A kérdező kommentje:
Az időjárás közrejátszott rendesen sárba elakadtak a kocsik plusz rossz volt a tervezés de megnéztem Realifelore videóját a háborúval kapcsolatban és értem miért luhanszk donyeck meg herszon megyében halad az offenzíva mivel ez volt a kulcs kérdés állítólag krím mellett csomó olaj és gáz van donyeckben meg szintén így érthető mi a cél sőt még felrobbantották a gátat ami a krímet látta el vízzel és az pedig délen van ami miatt a krím most kap vízet és nem kell csomó pénzt költeni az oroszoknak a vízre. Így már érthető mi volt a prioritásuk szerintem.
2022. máj. 2. 18:18
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Papíron persze, de a valóságban a hadseregnek szánt pénz elpárolgott az oligarchák kezei között, Putyinnak meg nem merték megmondani, hogy nincs elég Iszkander, Kalibri, SZU-54, Armata és most ennek isszák a levét.

2022. máj. 2. 18:23
 9/21 anonim ***** válasza:
Szu-54* egész pontosan. 😀
2022. máj. 2. 18:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Első körben arra készültek, hogy kiiktassák az ukrán politikai vezetést és egy saját oroszbarát bábkormányt rakjanak a helyébe. A kérdéseidre válaszolva:

- Azért nem lőtték szét a kormányzati épületeket, mert arra a bábkormánynak is szüksége lett volna és társadalmi ellenállást szül ha egyben jelképnek is minősülő épületeket rombolnak.

- Azért nem egyből Kijev belvárosában landoltak mert tudták hogy azért a (leginkább propaganda okból) felfegyverzett civileken túl is vannak ott ukrán egységek. Jól képzett, jól felszerelt, magas morállal rendelkező, már-már fanatikus egységek amik mindenképpen felveszik a harcot. Továbbá ha erősebb ellenállásba ütköznek akkor könnyebb egy repteret tartani ahova utánpótlást, erősítést lehet vinni, mint egy városban itt-ott szétszórt csapatoknak (ld. a Mogadishui csata tanulságait). Ha beüt a gebasz akkor meg könnyebb a reptérről kivonulni a saját már úton lévő egységek irányába mint egy városon belül "mozogni" ahol minden utcasarkokra lőállást telepíthetnek.

A deal valószínűleg az volt, hogy elfoglalják és megtartják a repteret. Oda léghídon további egységeket dobnak át közben átrobognak a gépesített egységekkel a reptérig megteremtve az összeköttetést és a támadás láttán Zelenszkij elspurizik az ukrán erők meg mindenhol letetszik a fegyvert. Hát mint láttuk ez nem jött be. Nagyon csúnyán elszámolta magát az orosz hírszerzés, a várható reakciókat és az ukrán rezisztencia mértékét rosszul mérték fel. Utána már beleragadtak a saját hülyeségükbe.

2022. máj. 3. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!