Az oroszok miért magányos tankokkal harcolnak városokban mint egy hü**egyerek a Battlefield-ben?
Az amerikaiaknak több eszük volt Irakban, ahol Bradley-ket és Abramseket gyalogos szakaszok fedeztek és védelmeztek az RPG-ktől.
Oroszoknak nincs elég embere, hogy az amúgy is papírtigris T-72-ket beküldik a málnásba?
Ráadásul az ukránoknak nem RPG-jük van, hanem sokkal durvább nyugati tankelhárítók így a gyalogos jelenlét hatványozottabban fontos lenne. De azt se értem a mai napig, hogy azokat a hosszú katonai konvojokat (amelyekről folyamatosan jöttek a hírek, hogy porig égtek) miért nem fedezték komplett gyalogos hadosztályok, helikopterek (Ka-52) és csapatlégvédelmi ütegek (agyonsztárolt Pantsir már ha egyáltalán ér valamit a drónok ellen). Pedig csak ukránok ellen kellett volna védekezni, nem egy-két tucat NATO Apache zászlóalj ellen.
Ennyire inkompetens az orosz katonai vezetés?
Én azt nem értem, hogy egy csomó T-72-n ott virít a cope cage, ami a Javelinek meg NLAW-ok ellen teljesen hatástalan, viszont városi harcban RPG-k ellen pont jól jönnének, aztán itt meg úgy néz ki egyiken sincs.
A válasz egyébként valószínűleg az, ami az összes többi kérdésre ebben a témában: az orosz hadsereg vezérkara inkompetens bólogatójánosokból áll, a hadműveleti doktrínájuk évtizedekkel le van maradva akár még csak az ukránokétól is (hihetetlen hogy 2022-ben egy hadsereg push-rendszerrel akarja megoldani a logisztikát...), a katonák teljesen demotiváltak, és az egységek közötti kommunikáció teljesen működésképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!