Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek a honvédség...

Mi a véleményetek a honvédség által nemrég beszerzett CZ fegyvercsaládról?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 18. 15:27
 1/6 árokpart ***** válasza:
100%
A CZ-k a világ egyik legjobb fegyverei. Bár nekem egy kicsit dura, hogy az alultáras maroklőfegyverük tokjai nem fém, meg maga a fegyver elég egyszerűnek tűnik és kicsit tamáskodtam, hogy hosszútávon egy nem fém tok mennyire bírja a 9x19-es Luger lőszerrel tüzelés strapáját, viszont pont ez benne a világszínvonal, hogy könnyű, de mégis megbízható, rengeteg lövést kibíró lőfegyver.
2022. ápr. 18. 15:43
 2/6 árokpart ***** válasza:
100%
kicsit fura akartam írni.
2022. ápr. 18. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 Van több cz pisztolyom, egy sima 75b egy SP-01 shadow orange és a polimerekből a p-07 es típusom olyan 40 ezer lövés körül járok vele. Kétszer cseréltem benne szánakasztót illetve egyszer ravasz rugót (ha sokat szárazozol vele a a double actiont az a rugó elfárad). Egyébként a csőnek, és a fő alkatrészeknek kutya baja még jó hosszú ideig fogom nyúzni.

A Skorpion evo 3 szintén egy nagyom fsza fegyver, a sütése kemény, azt meg kell szokni, nagyon ergonomikus, a vissza rúgást egyenesen hátra vezeteti el mert alacsonyan van a csöve viszont ebből adódik egy probléma hogy a célzók és a cső között nagy a távolság így a ballisztikus pálya elég meredek.

A Bren2 kicsit más tészta, szintén egy ergonomikus fegyver, erre sok minden rászerelhető és a tárcserék is sokkal gyorsabban végrehajthatók mint az ak-nál viszont, az AK hoz képest vissza lépésnek tartom.

Ha sikerül kilőnöd egy tárat akadás nélkül akkor mázlid van. Párszáz lövés után nekem eltört a hüvelykivető.(nem szórakozok az újra töltéssel, standard gyári lőszereket használok minden fegyveremnél). A visszarúgása bár nem mutat olyan nagy emelkedést mint az AK-nál de sokkal erőszakosabb így nehezen kezelhető fegyverről van szó.

2022. ápr. 18. 17:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Az AK-hoz képest visszalépés a Bren2 ?
2022. ápr. 18. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
8%
#4 Sajnos az, a CZ gyár szégyenfoltja. Még azt kifelejtettem hozzá tenni hogy ha nem kezeled le pár napon belül rozsdul, de olyannyira hogy lábamat kellett használnom hogy megmozduljon a zárszerkezet. Magyarra fordítva teljesen alkalmatlan katonai célú használatra.
2022. ápr. 18. 21:45
 6/6 anonim ***** válasza:
5# tudod miért mondod mert nekünk is van ugyan ez a Leó tank mivel nekünk is van akkor már biztos szar na ezt a hozzáállást kéne elfelejteni
2022. szept. 27. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!