Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják hogy csak most...

Miért mondják hogy csak most kezdődik a totális háború, eddig nem az volt?

Figyelt kérdés
Maximum még a civileket ás a civil infrastruktúrát tudják jobban bombázni
2022. ápr. 16. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
17%

Ki használta a "totális" háború kifejezést?

Csak azért kérdezem, mert ezt utoljára Hitler használta és alkalmazta.

Teljes népirtást jelent az elfoglalt területeken.

2022. ápr. 16. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Eddig a hátországban csak a katonai létesítményeket (repterek, fegyverraktárak, légvédelem stb.) lőtték, a civil infrastruktúrát nem (az csak ott szenvedett kárt, ahol közvetlen harccselekmények folytak). Nem támadták sem a villamosenergia-hálózatot, sem a finomítókat, sem a hidakat, vasúti hálózatot. A totális háború azt jelenti, hogy mindent "legitim" célpontnak tekintenek ami csak kicsit felhasználható katonai célra. Sőt szándékosan támadják az energiarendszert, közlekedési hálózatot mivel gyengíti az ellenállási potenciált. S nem törődnek közben a civil veszteséggel, az adott hidat akár a civil csúcsforgalom kellős közepén is lebombázzák, vagy szétlövik a trafóállomást akkor is ha tőle 50 méterre egy kórház van.
2022. ápr. 16. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Örök klasszikus a témában.

Azthiszem ha ezt meghallják még sokan ma is,összecsapják a sarkukat is tisztelegnek.

[link]

2022. ápr. 16. 21:22
 4/4 anonim ***** válasza:
79%

az ukrán hírekkel ellentétben eddig a bombázások a reptereket, katonai objektumokat célozták itt ott persze megesett hogy pár rakéta civil területre csapódott, van ilyen (hogy direkt vagy véletlenül azzal ne bszogassatok mert fogalmam sincs) .

Igazi háborús pusztítás eddig Mariupolnál volt tapasztalható. Bombázó repülőgépet is csupán tegnap vetettek be először (az orosz hírek telegram oldalán elérhető a fedélzeti videó a precíziós bombázásról) az AzovStal létesítményt bombázták.

Hogy miért csinálják így azt nem tudom,Annyi biztos hogy mindenki villámháborút várt de az világos az elejétől kezdve hogy nem is akart az lenni. Katonailag nem tudom mennyi értelme van ennek, de politikailag lessz benne valami, Zelenszkyj kezdi kihúzni a gyufát egyes nyugati országokkal egyrészt már csak azzal is mert nem kér hanem követel.

A katonai elemzők is megosztottak a témában. Valaki szerint totál bőgés a hadjárat míg mások szerint Clauzewitz triádját láthatjuk megvalósulni.

Ami biztos a modern háborúkból hogy a gyors lerohanás igazából nem jött be sehol sem. Sem Afganisztánban, sem Irakban.

A végére szigorúan megjegyezném hogy ez csupán a személyes véleményem, nem vagyok katonai szakértő ahogy a többi hozzászóló sem. Ha nem tetszik amit írtam nyomj egy pirosat de a személyes üzengetésekre nem vagyok kíváncsi (akinek nem inge ne vegye magára)

2022. ápr. 16. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!