Az oroszoknak mi baja van ukrajnával miert támadják? Es miert akar Putyin nekimenni másoknak is?
Nem tudom a googlen millio oldalbol, millio hírekbol, szovegbol kihámozni csak ezekre a választ.
Valahol mintha valami kőolajpiacot említettek volna, hogy az erdekelné es ez van a háttérben. De azt meg nem találom hol olvastam.
2014-ben indult a történet, amikor amerikai segítséggel és támogatottsággal megpuccsolták a miniszterelnököt.
Ukrajna az USA terjeszkedési politikájának egyik része.De, akár áldozatot is mondhatunk.
Nyilván Oroszország meg nem örül ennek.
1! imádom mikor valaki ennyire "képben van", Janukovicsot nem megpucolták, hanem önként menekült el a tömegtiltakozást látva, és nem miniszterelnök volt, hanem elnök Ukrajnának van elnöke és miniszterelnöke is ez két külön poszt.
pl. most Zelenszkij az elnök és Denisz Smihal a miniszterelnök. Janukovics miniszterelnöke Mikola Azarov volt.
3#
Az gyakorlatilag puccs volt.
Amerikából finanszírozott civilszervezetek felheccelték a tömeget.
Ezért, kell az ilyen civilszervezeteket korlátozni, mert képesek megbontani az államrendet.
Ezerszer leírtuk már, szóval csak röviden. Az oroszok vissza akarják szerezni a befolyásukat Ukrajnában - mivel egy szomszédos hatalmas ország, jelentős az orosz kisebbség részaránya, illetve Ukrajna gazdaságilag értékes potenciál (mezőgazdaság, kitermelhető ásványkincsek, energiahordozók), s nem lényegtelen szempont a Fekete-tenger kontrollja sem. Ezt hívják regionális politikának. A nyugat meg saját maga felé akarja húzni az Ukránokat katonailag, gazdaságilag is.
A story nem a Majdanon kezdődött, hanem sokkal korábban (ld. narancsos forradalom). Operatív műveleti (politikai befolyásszerzés), gazdasági eszközökkel (ld. "gázháború"), hol az egyik, hol a másik oldalnak állt a zászló, váltakozó eredménnyel juttattak hatalomra hol orosz, hol nyugatbarát kormányokat. A Majdani események után kezdtek el eldurvulni a dolgok, amikor az oroszok egyre kevesebb esélyt láttak arra, hogy operatív és gazdasági eszközökkel vissza tudják szerezni a befolyást.
Magyarán akkor Putyin a nyugati politika ellen van
Es őket hívja ki igazábol saját maguk ellen.
Vagy ezt az Usa csak ugy elnézi hogy Putyin akadályozná Ukrajnát a céljaiban?
Putyin ezekszerint a "tűzzel" játszik?
#6 "kelet-nyugat" sosem szerette annyira egymást hű de igazán. Az első hidegháború véget ért, volt pár csendes(ebb) évtized, most elkezdődött a második.
#7 már most nekiment, proxyháború zajlik. Az egyik fél közvetlenül harcol, a másik meg a közvetlen fegyveres beavatkozást kerülve (mert az III. Vh-t jelentene) hadianyaggal, hírszerzési információkkal, katonai tanácsadókkal (pardon önkéntesek) tömi a másik hadviselő felet. Ugyanez történt Vietnamban, az első Afgán háború idején is.
Pedig a 3-nak van igaza. Janukovics aláírt volna egy egyezményt EU-s csatlakozásról, csak Putyin befenyítette, erre az ukrán visszatáncolt és a többit már ismerjük. Ennyi a történet, nem kell ebbe puccsot, amerikai heccelést meg más fantáziákat belelátni.
Ez a háború előbb-utóbb bekövetkezett volna. Már próbáltam visszakeresni de nem találtam azt a kb.5 évvel ezelőtti videót, amikor egy us tábornok az mondta 5-6 éven belül elkerülhetetlen egy amerikai-orosz katonai konfliktus. A hajó elsüllyesztésével szerintem, hatalmas hibát követtek el az ukránok.
Hacsak nem a háború eszkalálása a cél. Mert ez nem Ukrajnáról szól, hanem usa-ruszki proxy háború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!