Nyárra Magyarország háborúban áll Oroszországgal?
Elemzők szerint Finnország és Svédország júniusban NATO tagok lehetnek: [link]
Oroszország az országuk pusztulásával fenyegette meg a finneket, ha ez megtörténik: [link]
Magyarország mindeközben NATO tag, és Orbán Viktor egyelőre semmi jelét nem mutatta, hogy ezen változtatna, sőt, kijelentette, hogy erősíteni kell a szövetséget. Vagyis ha egy NATO tag Finnországot megtámad Oroszország, akkor onnantól mi is háborúban állunk velük.
Ezen a ponton valaki vagy hazudik, vagy még idén háborúban állunk az oroszokkal, és hivatalosan is kezdetét veszi a 3. világháború. Szerinted?
Biztos vagyok benne, hogy Magyarország nem fog Oroszország ellen menni. Orbán ki fog lépni a Natoból. De az sem biztos, hogy Putyin megtámadna egy Nato tagállamot.
A svédek, és a Finnek meg szánalmasan gyávák. Eddig játszották a nagy függetlent, erre most, hogy Putyin simán eltaposhatná őket, bebújnának az USA, meg a Nato szoknyája alá. Elképesztő képmutatás.
Én azt olvastam, hogy júniusban fogják kérvényezni a felvételüket a szövetségbe, legfeljebb jövőre válhatnak NATO tagokká. Azt nem értem, hogy ők miért akarnak mindenképpen bekerülni a szövetségbe, a finnek jó kapcsolatokat ápoltak az szovjetekkel/oroszokkal is a II. vh után, teljesen felesleges ezeket felrúgni, mondjuk ez az ő dolguk.
A NATO azt mondja, hogy kész felvenni ezt a két országot, de hogy fel is veszi, csak attól függ, hogy mennyire fog tartani Oroszországtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!