Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az orosz hadsereg miért ilyen...

Az orosz hadsereg miért ilyen nehezen tudja elfoglalni akár Kijevet is, ami csak egy város?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy így orosz medve, úgy orosz medve, közben meg már Putyin állítólag tisztviselőket börtönzöztetett be a kialakult helyzet miatt, mert nem úgy mennek a dolgok, mint ahogyan előre gondolták. Én értem, hogy Oroszország eddig csak másodlagos fegyvereket vetett be, meg a töredékét a hadseregének, na de ehhez képest is eléggé elbíbelődnek városokkal. Ráadásul kialakult logisztikai nehézség is, akadozik az üzemanyag eljutása a tankokhoz, stb. Olyan érzésem van, hogy a NATO ellen esélye sem lenne Oroszországnak, de nagyokat mondani azt tud, például az atomfegyverrel kapcsolatban. Csak közben elfelejti, hogy a NATO országai közt is van olyan, amely szintén rendelkezik atommal.

2022. ápr. 5. 16:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A dolog bonyolultabb.

Szétlőni, lebombázni egy várost, viszonylag egyszerű.

Mint katona távol vagyok tőle, viszonylag biztonságban kevéssé vagyok veszélyben.

De ettől még nem foglaltam el.

Ahhoz, hogy elfoglaljam, katonánként odamennem, be a városba, ahol minden ablak mögül lőhetnek, pusztítva az élőerőt.

Na ez már egészen más, itt a betolakodó hátrányban van.

Lásd: Leningrád, Sztalingrád, Moszkva.

Odáig elmentek, szétlőtték, de soha nem lett az övék...

Csak a sok halottjuk..

2022. ápr. 5. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
5 mert eddig nem halt meg sok ezer civil ?
2022. ápr. 7. 18:41
 13/13 A kérdező kommentje:

Gondolom, hogy erre is rettentően nagy szüksége volt az orosz hadvezetésnek, hogy oda lőjjenek.

[link]

2022. ápr. 8. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!