Az Orosz hadsereg miért ilyen feltűnően jelezte hogy megtámadja Ukrajnát miért nem próbálták meg leplezni a támadást?
Fél évig készültek rá, azt mégis teljes kudarc az egész.
Képzeld el mi lett volna, ha a meglepetés erejével akartak volna támadni.
"#2 dehogy készültek azt írják sokan hogy azt se tudták hova mennek az orosz katonák saját maguk ennyire pocsék tervezést... én jobbat tudtam volna ennél"
A világon nincs hadsereg amely előre tudtára adja a katonáknak hogy lerohannak egy országot. Ez nem így működik
Nem lényeg. A tábornokok, vezérkar tisztek, akik levezénylik az inváziót, pont tudtak róla.
#7 Dehogy tudtak róla. Közvetlen a bevetés előtt van egy eligazítás ott van csak elmondva
Egyébként hogy jobban meg lett volna tervezve erősen vitatható. Afganisztánt 2 hónapig tartott leigázni, irakot 5 hétbe holott utóbbi ország 80% lakhatatlan sivatag. és ott lényegében a fél világ harcolt 330 ezer katona
#7 az első Öböl-háborúban hónapokig tartott az erők telepítése, volt ENSZ határozat, "támadási engedély", a nyomásgyakorlás eszköze volt hogy bármikor meghúzhatjuk a ravaszt. Nem kellett belőle titkot csinálni. Afganisztánban szintén fokozatosan fejlődtek fel. A mostani inváziónál egyszerre volt nyomásgyakorlás, lebegtetése annak hogy támadnak-e vagy sem, illetve altatása is az ukránoknak hogy ne tudják még jobban előre fanatizálni az ellenállást.
Mondjuk szerintem kommunikációs fronton elég "oroszosan" csinálták, mintha nem tudták volna mit akarnak, vagy mit nem. Egyszerre két ellentétes célt (nyomást is gyakorolni, titokban is tartani) nem lehet mert azok ütik egymást. A végeredmény meg hogy motiválatlanul, megfelelő ideológiai felkészülés nélkül dobják át a csapatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!