Melyik egyház szolgája az a lelkész, aki 15-én azt jelentette ki, hogy fegyvert kellene szállítani Ukrajnába?
Kedves #10-es,
már Te sem érted, hogy a kérdésemnek semmi köze Iványi Gáborhoz? Olvasd el a 7.alatti válaszomat.
# 6
Lengyelország és Szlovákia is küld fegyvereket Ukrajnába, pedig lengyel és szlovák kisebbség is él ott.
A visegrádi országok (V4) közül csak Magyarország nem küld.
Jól teszi, hogy nem küld!
Ez már a küszöbe annak, hogy kitörjön a 3. világháború. Az ám nem az, amit a filmeken láttok, hanem az olyan, mint amit 1945 januárjában átéltem, amikor a bomba tőlem 40-50 méterre zuhant le, a szomszéd első szobája romba dőlt, aholvoltam, ott a falak vakolata lehullott, az ablaküvegek mind kitörtek, bevagdosták a közelállók arcát, az ablakráma szétszakadt, a deszkamennyezet hasadékaiból lehulló por ellepte a szoba levegőjét, a házunkról a cserepet mind-mind lesöpörte a légnyomás, éjjelente, de nappal is riadót szólt sziréna, földbe vájt bunkerben aludtunk, egy anyuka ott feküdte a gyerekágyát a pici babájával, édesapánk a fronton, azt sem tudtuk él-e még és milyen állapotban ér haza, ha éppen hazaér. Igen, megjött, hadirokkantként...
Nem folytatom, mert könnyezik a szemem.
Szóval - ez a háború és nem az, amikor mobilon játszik valaki military-t.
# 13
1945 januárjában átéltél?
77 évvel ezelőtt?
És emlékszel is rá?
Hány éves is vagy?
Vagy 83 minimum.
Ahhoz képest teljesen 21. századi a szóhasználatod, és még a mobilos military játékokat is ismered.
Szívesen válaszolok és a színtiszta igazságot írom. Több válaszomból (más kategóriákban) is sokan olvashatták, hány éves vagyok. Tehát:
- igen éltem 1945 januárjában. Sok mindenre tisztán emlékszem, nemcsak erre a bombára, de másra is. Pl. a német katonáktól kétszersültet és cukorkát kaptunk a bátyámmal, a szovjet szakácstól (nálunk volt a konyha) pedig szinte naponta kaptunk ebédet a bátyámmal. Bizonyára az otthon maradt gyerekeit látta bennünk...
- igen 77 évvel ezelőtt már éltem. Nem mindenki olyan fiatal, mint Te.
- a fentiekből adódik, hogy emlékszem is rá. Nem voltam csecsemő. Pl. egyszer a ház előtt voltam, édesanyám mellett álltam. Mellettünk egy szovjet katona volt. Felvett a karjára és nagyon tört magyarsággal azt mondta: "Élviszi katona bacsi...". Nekem sem kellett több, sírva nyúltam édesanyám karjai felé... (Elnézést, most könnyezem). A katona azonnal átadott édesanyámnak, messzebbre ment tőlünk, aztán megvigasztalódtam.
- az általad említett 77. életévemet már évekkel ezelőtt betöltöttem.
- még nem vagyok 83, de elég jól saccolsz.
- mindig is kiváló voltam fogalmazásból, diplomám is van, sokat olvasok, sok minden érdekel az életben, tehát ebből eredhet a modern szóhasználatom. Eddig ezt még senkitől nem hallottam. Köszönöm az elismerésed.
- Vannak ám unokáim is, akikkel annak idején sokat játszottam. Várjuk a dédunokát...
Ugye, milyen egyszerű? Hidd el, hogy a tiszta igazat írtam. Sokat tudnék ám még mesélni! Pl. arról, hogy milyen jól játszottunk az utcabeli gyerekekkel, amikor a német tankot a katonák nem zárták le, hanem elnézték, hogy mi ott mászkálunk ki-be, föl-le... Talán ők is a saját gyerekeiket látták bennünk...
Vagy: óvagtosságból kitelepítették a falu lakosságát a szovjetek, mert nem akarták kockáztatni a civilek életét. Két (2) hónapig állt nálunk a front, addig voltunk menekülésben (kevés burgonyával, liszttel, ruhával...).
Na és, amikor egyik éjjel az említett bunkerban voltunk és hullottak a bombák. Amikor leesett egy bomba, a petróleumlámpa mindig kialudt a légnyomás miatt. Mindig meggyújtotta egy bácsi. S ez még nem minden.
Szóval - a valódi háború, az nem military. Csak meg kell nézni a tévét.
A nép elleni legnagyobb bűn lenne, beavatkozni fegyverszállítással, katonák küldésével az ukrajnai háborúba. Helyette megadjuk a menekülteknek, amit tudunk... Sajnálom az ukrajnaiakat, de nem lenne jó, ha többet lépnénk előre a tisztelendő úr óhaja szerint. Ahogy elnéztem őt, a háborúról ő is csak hallott, de nem élte át.
# 15
Akkor a te logikád szerint tiszta szerencse, hogy Magyarországnak és a magyar népnek senki nem adott fegyvert külföldről 1849-ben, vagy 1956-ban.
Szerinted legalább Haynau táborszernagy és a szovjetek gyorsan leverték ezeket a magyar szabadságharcokat.
Igaz?
# 17
A NATO szinte összes tagállama szàllít fegyvert Ukrajnának, csak Magyarország nem.
Ezzel a NATO-nál Magyarország kihúzta a gyufát rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!