Akitakarsz kérdése:
Mi a pontos idézet és kitől származik?
Figyelt kérdés
Egy történelmi könyvben olvastam, de sajnos már nincs meg ez a könyv.
Valami olyasmi volt, hogy "amerikai csizmákban meneteltünk Berlinbe", elvileg valamelyik szovjet parancsnok nevéhez köthető (talán Konyev), próbáltam utána nézni (angolul is) de konkrétan semmi ehhez hasonlót nem találtam.
Ui. a könyvben azt írták, hogy valamelyik emlékiratban található ez a mondat, szóval gondolom tényleg létező idézet.
Ja és sajnos az idézetre is csak annyit merek mondani, hogy ehhez hasonló volt (bár szerintem nagyjából pontosan emlékszem erre a mondatra).
2022. márc. 16. 21:52
1/2 A kérdező kommentje:
Akitől származik az idézet az elvileg a hatalmas mennyiségű nyugati támogatásra gondolt (főleg azokra amik a logisztikában segítettek).
ja és Lend lease (nem land)
2022. márc. 16. 21:56
2/2 MDaniel98 válasza:
Gondolom a szerző nem pontosan idézte ezért nem is lehet megtalálni, sajnos nekem se sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!