A helikopter pilótáknál miért van G erő, amikor a helikopter hangsebesség alatti repülőgép?
Figyelt kérdés
2022. márc. 12. 17:41
1/6 anonim válasza:
A fizikát nem tudod megkúrelni bármi alatt repülsz.
2/6 anonim válasza:
helikopter egészen szűken tud fordulni van ott g erő bőven
3/6 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés, A katonai pilóta képzésnél akkor eszerint mindenkit vadászpilótának vesznek fel, és ha nem birja a nagy G erőt, akkor viszik helikopterre? vagy van olyan, hogy ki alkalmas vadászgépre, ki alkalmas helikopterre?
2022. márc. 12. 18:15
4/6 anonim válasza:
Ha figyeltél volna általánosben a fizika órán, akkor tudnád, hogy a sebesség és a gyorsulás két külön dolog. (Még egy jobb autóban is érzékelhető a g erő.)
5/6 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy 6-9 G erő... Nem tudom miért kell igy lecseszni... Másrészt meg műszaki iskolába járok.. Ja és azt is tudom hogy pl. 6 G erőnél a testsúlyom hatszorosa nehezedik rám
2022. márc. 12. 18:59
6/6 anonim válasza:
ültem már akrobata repülőgépben, a pilóta csinált velem ilyen olyan dolgokat. Amit kívülről látsz egy lassú éles kanyar az akkora G erőt produkált hogy elvesztettem az eszméletemet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!