Aki anno (míg volt sorkatonaság) a katonai alkalmassági vizsgálaton teljesen alkalmatlannak minősült, azt ugye egy háború kitörése esetén nem vihetik el a frontra?
Nem tudom. Sok évvel ezelőtt (1966) apu kapott egy igazolást:
"Békében alkalmatlan, háborúban hátországi szolgálat"
A gyakorlatban nem hiszem, hogy háború esetén válogattak volna, hogy kinek milyen papírja van (olyankor szerintem ez a latrinán számít a legtöbbet), hősi halottnak mindenki megfelel.
Szerintem, még a háború sok ezer kilométerre van a magyar határtól. Szerintem, ha kapsz egy behívót, jobban jársz, ha X évig nem taszed a lábad az országba, mintha hősi halottként kitüntetnek.
Másik szempont:
Több barátom ment ki külföldre. Közülük néhány inkább meghívja a barátait, de nem lépi át a magyar határt. (önszántából, nem a hatóságok miatt)
19:24: arra céloztam, hogy mennyi ennek az esélye? Egy a százmillióhoz? :D
Egyébként Hollandiában nincs is sorkatonaság...
34: Vagy úgy! Máskor fogalmazz egy kicsit egyértelműbben, és akkor nem születik félreértés.
Az elsőbe nem, de a második világháborúba már belekeveredett Hollandia.
Régen itt is volt kötelező sorkatonaság, a kilencvenes évek elején szüntették meg. Tehát jelenleg gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint otthon. De mit számítana ez háború esetén? Nem hiszem, hogy csak a szerződéseseket mozgósítanák.
20:43: nana! Ott fogod kezdeni, mit gondolsz, hol kapod meg a tésztaszűrőt?
Szerintem te spilázod túl.
"Mondjuk szankcióba szabják, hogy ha nem megyek haza, és vonulok be, akkor utána, ha beteszem a lábamat Magyarországra, 15 év börtön vár rám. Oroszországban most ez vonatkozik azokra, akik katonaságra alkalmasként elhagyják az országot, és ha jól tudom, Ukrajnában is."
Nagyon egyszerű a megoldás: soha többé nem kell visszamenni. Ha sikerült elhagyni az említett országokat, akkor már nyert ügyed van, örülni kell neki, méltányolni kell, hogy egy jobb országban élhetsz. (Ezzel amúgy is csak saját magával baszik ki az ország, mert ez egy újabb nyomós ok arra, hogy a férfiak ne menjenek vissza, ezzel pedig annyival kevesebb férfi lesz, hogy újjáépítse az országot. Megérdemli a szenvedést az a társadalom/ország, amelyik férfiakat soroz be háborúba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!