Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikorra lesz vége az orosz-ukr...

Mikorra lesz vége az orosz-ukrán háborúnak?

Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 15:58
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
47%

Időutazó vagyok!

Spoiler, lesz még bukarest magyar falu.

Ui.: Az oroszok az új szomszédaink :)

2022. márc. 11. 11:14
 22/22 Snapette ***** válasza:
100%

1+év-re szavaztam.

Talán pontosabb lenne azt mondani, hogy a harc nem fog véget érni egyhamar, még akkor is, ha a háború igen.

Ez alatt azt értem, hogy: Az orosz elképzelés minden bizonnyal az volt, hogy annyi ellenállásba fognak ütközni, mint 2014-ben, s pár nap alatt elfoglalják, amit kitűztek célul, Zelensky biztosan lelépik, s ők nyugodtan odatehetik, akit akarnak, bulinak vége. Lesz pár ejnyebejnye, pár szankció, s kész. Ez a terv már az első két nap elment a kukába, Zelensky maradt, és sikerült magát szimbólummá avanzsálja, az ukránok meg mindenhol visszarugtak, semmi nem úgy ment, ahogy eltervezték. Az elején még csak előforduló bombázások kezdenek általánosak lenni, egyre több a civil áldozat, de két hét után sincs komoly előrelépés, ami a hadműveleteket illeti, és mondhatja Lavrov, hogy minden terv szerint megy, amennyire akarja, senki sem igazán hiszi, hogy pont az volt a terv, hogy egy hatvan kilométeres konvoj vesztegeljen napokig egy úton, többek között.

Namármost, innen nézve nagyon lassan haladnak a dolgok, és ha a "katonai hadművelet" újabb elképzelése, hogy földig bombázzák, amit lehet, majd utána esetleg bevonulnak, akkor ez el fog tartani egy darabig, és utána hátra van még a konkrét elfoglalás, ami - ugye, tudvalevőleg nem könnyű dolog, mert utcai harcban a védőknek nagyon nagy előnyük van, kevés emberrel is nagy kárt tudnak tenni.

Itt mind a két fél olyan helyzetben van, hogy nem tud visszalépni: Putin nem teheti meg, hogy kivonja a hadsereget, és hazamegy, mert az annak a beismerése, hogy nem sikerült, amiért rögtön fejét veszik, az is lehet, hogy szó szerint, tehát ő nem enged. Zelensky a megtámadott, ő eleve nem léphet fel engedékenyen, főleg ami semmiféle biztosítéka nincs arról, hogy valóban leállnak a támadások, és kivonul a sereg.

Ebben a formában hosszas lesz, amíg egyáltalán elfoglalják a városokat, Kiev egyáltalán nem fogja könnyen adni magát, és minél több civil áldozat van, annál tovább fog tartani az utcai álló harc még akkor is, ha talán tényleg sikerül elfoglalni a fővárost, és eltűntetni a kormányt. Ja, arról nem is beszélve, hogy ha Zelenksy meghal, akkor mártírt is csináltak belőle, és ugyancsak nem fogja megrövidíteni a konfliktust.

Ebben a formában sajnos nem látom, hogy ez miként tudna hamarabb véget érni.

Egyetlen módja van annak, hogy hamar véget érjen, de erre semmi jel nem mutat: ha az orosz oligarhák besokallnak a szankcióktól és ettől a nyilvánvalóan nem alaposan előkészített katonai kalandtól, és megbuktatják Putint, tesznek valakit a helyére, aki nem a belső köréből származik, aki visszahívja a csapatokat, elnézést kér az elődje meggondolatlansága miatt, és megpróbálja visszacsinálni a status quo-t. Ez lenne az egyetlen helyzet, amikor hamar véget érne, ahogy én látom. Enélkül nagyon sokáig fog tartani szerintem, bár nagyon jó lenne, ha tévednék, mert egyáltalán nem hiányzik egy háború a szomszédságban.

2022. márc. 12. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!