Az oroszok lényegében csak egy operetthadsereg, ami a romboláson kívül semmire nem jó?
https://www.youtube.com/watch?v=Kd-sHp8oN8M
Akik díszmenetben tudnak masírozni, de amúgy a csatamezőn 0 a moráljuk, fegyelmezetlenek és a fegyvereik elavultak?
Én azt hittem (amikor csütörtökön kitört a háború), hogy itt kő kövön nem marad és 1 hét után már Ungváron fogják egymás lábán taposni ehhez képest a következő a helyzet:
* összeomlott gazdaság
* dezertált katonák tömegei
* szélőtt konvojok tömegei
* benzinhiány és belső lázadás miatt elhagyatott járművek
* ukrán haderő nyugati fegyverekkel való egyre intenzívebb elárasztása
* orosz határtól csupán pár 10 kilométerre lévő városokért folytatott reménytelen harc
És ami a legcikibb, hogy olvastam a neten, hogy több helyen, már az ukránok ellentámadásba lendültek és lehet orosz területre is áttudnak majd jutni annyira szétesett az orosz sereg
Egyszerűen nem tudom ép ésszel felfogni. Éveken át hülyítettek engem (mint nagy militarista fan), hogy az oroszok milyen brutálisak erre tessék még nekik kell könyörögni a békéért, mert lehet az ukránok tönkreverik öket.
#1: Nem ez látszik Ukrajnában. Pont az ellenkezője az USA-nak. Bénáznak össze-vissza miközben ész nélkül bombáznak mindent amit csak látnak (nyilván olcsó vackokkal).
Ez nem egy erős hadsereg látszata.
Napok óta én is ezen gondolkodok.
Egy katonai elemző írta a héten, hogy az orosz vezérkar még mindig második világháborús doktrinákon nevelkedett begyöpösödött tábornokokból áll akik beküldenek egy csomó katonát a mészárszékbe mert az emberélet nem számít.
Csak azt felejtették el hogy 2022-ben a sorozott katona már nem hajlandó meghalni egy értelmetlen támadó háborúban.
"Nem ez látszik Ukrajnában."
Akkor menjél ki a Szovjetunióba.
Még nagyon visszafogottak az oroszok. Irak kb. 2/3 akkora mint Ukrajna. Az amerikai úgy foglalták el 2003-ban egy hónap alatt, hogy naponta ezer bevetésen bombázták.
Az ukránok pár napja mutatták a nyugati sajtónak, hogy megszerezték az orosz Fekete-tengeri Flotta 810. zászlóaljának munkatérképét (рабочая карта). E szerint Ukrajna megszállására az oroszok 15 napot terveztek (02.20-03.06.
Most a 8. napnál tartunk.
Az orosz verzió szerint tegnapig volt majdnem 500 halottjuk és 3000 sebesültjük.
Az igazság kb. az ukrán adatok fele lehet.
Az oroszok Ukrajna területén sokkal humánusabb módon harcolnak most még az első napokban, mint ahogy azt ellenséges területen tennék. Ha rettenetes brutálisak lennének, akkor eszébe sem jutna civileknek az, hogy elállják fegyvertelenül az útjukat (pl. zaporizzsjai atomerőműnél)
De még olyan videót is láttam, ahol nő autóból dobott Molotov koktélt egy BMP-2 gyalogsági harcjárműre (amin szépen elégett a benzin, de az max a festékben tett kárt), és utána nem lőtték szét (pedig simán megtehették volna). A nő közben véletlenül magát is felgyújtotta, az is lehet egy narratíva, hogy az oroszok hagyták szenvedni, ahelyett hogy szakszerű elsősegélyben részesítették volna...
Íme: [link]
Hát azért operett-hadseregnek nem nevezném. Nagyobbak a veszteségeik mint tervezték (ha nem is akkora mint amit az ukránok állítanak), vannak anomáliáik (sok a lerobbant jármű) és a könnyű győzelem nem jött be, de masszívan, szisztematikusan haladnak előre. A 2. fázisba léptek - városi harcok, az ellenállási gócpontokat nem megkerülik, hanem felszámolják. Az ukránok nem ellentámadásban vannak, hanem védekeznek ahogy tudnak. Max. lokális gerillaakciók vannak, illetve az eddig felderítő, puhatolózó előörsöket, az első hullámban az Antonov reptérre meggondolatlanul bedobott VDV egységeket verték vissza.
A háború kimenetele nem kétséges, csak az áldozatok száma. Pont ezért lenne jó ha a tárgyalóasztalnál mielőbb meg tudnának állapodni.
1-es válaszoló
Az oroszok az emberségességükről híresek igen 😂😂 No comment...
Hatalmasnak hatalmas a seregük de azért erősnek nehezen lehetne nevezni őket...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!