Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy működik egy besorozás a...

Hogy működik egy besorozás a háborúban?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy elérne minket a háború, és Ukrajnához hasonlóan, minden cselekvőképes férfire szükség van a védelemhez.

Viszont én mit tudnék tenni? Életemben nem lőttem még fegyverrel, semmi tapasztalatom nincs. Nem fognak elkezdeni kiképezni engem, de szerintem még fegyver sem lenne elég. Szóval mi történik ilyenkor? Besorozott "katonaként" segítek ott ahol tudok (pl logisztika)? Vagy adnak valami fegyvert, és kiküldenek felfogni egy golyót?

2022. febr. 28. 14:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kapsz egy 1-2 hetes gyorstalpalót, ha van rá idő, ha nincs, akkor 1-2 naposat, és mész golyófogónak.
2022. febr. 28. 14:55
 2/9 A kérdező kommentje:
És csodálkoznak, ha elmenekülnek az emberek?
2022. febr. 28. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
igen
2022. febr. 28. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Túl nagy dolgokra ne számíts. Jó eséllyel vágóhíd a vége, szóval mi a párommal tuti lelépünk, ha esetleg bejönnek az oroszok.
2022. febr. 28. 14:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"És csodálkoznak, ha elmenekülnek az emberek?"

Azért nem minden országot egy kabarészínész irányít. Lehet h Viktorunk rájönne h a sorozással csak azt érné el h elmenekülne az ország fele. Lehet kapitulálna és behódolna.

Valószínűleg a NATOban azért jobban meg van tervezve ez a dolog a sorkötelezettséggel kapcsolatban. Alapvetően a szűk keresztmetszet nem az ember hanem a fegyver. Egyébként szerintem kevés olyan elvakult politikus van aki tiszta lelkiismerettel sorozná be és küldené halálba akár a saját fiát, vagy az asszonyokat, gyermekeket.. mint Zelenskij tette/teszi

2022. febr. 28. 15:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért nem ringatom magam abban a naiv reményben, hogy ha elér minket a háború, akkor hivatalosan civil maradhatok.
2022. febr. 28. 15:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát akinek nincs esze olyanok lesznek mint a civilek.
2022. febr. 28. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:

5# orban viktorunk azt tenne, h manipulalja.

Lezarja a hatart, aztan senki nem mehet ki. Aztan megtudja a birkak, hogy itt vannak az oroszok, kotelezo katonanak menni. nem tudnak elmenekulni.

Kb igy lehet elképzelni

2022. febr. 28. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:

"Lezarja a hatart, aztan senki nem mehet ki"

2007. december 21-étől megszűnt az állandó határellenőrzés a magyar–osztrák, a magyar–szlovén és a magyar–szlovák határon.

2022. febr. 28. 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!