Ez lenne Putyin gyors inváziója?
Egyes hírforrások szerint 4000 orosz katonai áldozata van eddig a háborúnak. Kijevet 4 nap alatt sem tudták bevenni az oroszok, egész konvojokat fognak el az ukránok. Láttam egy külföldi riportot a frontról, egy ukrán katonának konkrét gyűjteménye volt (feltehetően megölt) orosz katonák rangjelzéseiből/karjelzéseiből.
Putyin alábecsülte Ukrajnát, és azt hogy esetleg civilek is be állnak gerillaharcba?
"A kezdetben nem a legjobb embereit / fegyvereit küldi."
Ennek ellenére azzal kezdődött az invázió, hogy Putyin beküldte az egyik legelitebb orosz alakulatokat, az ejtőernyősöket. Közülük kb 300-an egy égő IL-76-osban értek földet, több száz kilométer/óra sebességgel.
A drágább, modernebb eszközöket azért nem vetik be, mert nem léteznek, vagy csak nagyon kis számban. Az oroszok mindig ezt csinálják: bejelentik, hogy itt az új csodafegyver, éven belül több ezret fogunk belőle rendszeresíteni, aztán lóf@sz nem lesz belőle. Lásd az Armata, amiből elvileg 2020-ra már 2000 darabnak kellett volna lennie, erre a limitált, 100-as rendelést sem tudták teljesíteni. De mondhatnám a PAK FA gépeket is, azokból sem lett semmi. Vagy a MiG 1.44-et, amiből még a szovjetek rendeltek több ezer darabot, aztán csak egy lett kész.
#13 Akkor is felvetődik a kérdés hogy az USA milyen jogon bírálja Oroszországot.
Ez kicsit olyan mint ha én rendszeresen verném a feleségem, a szomszéd meg egyszer kezet emelne a sajátjára és rögtön nyilvánosan bírálnám hogy hogy lehet ilyet csinálni?!..
Aha, és amikor szerbiában bombázta a civil lakosságot? Mert azt bombázta Még szabad légteret is adtunk nekik és tapsoltunk is.
Hát nem tudom nekem van egy ilyen érzésem, hogy itt többen is félreismerték a szemben álló felet:
1. A nyugat nem értette meg az oroszokat. Bennük a mai napig megvan a "viking virtus". Ha sarokba szorítják őket, még erőszakosabbak lesznek.
2. Az oroszok ugyanezt a hibát követték el az ukránokkal. Nem fogták fel, hogy azok pont olyanok mint ők.
Értem amúgy amit itt többen írnak hogy történelmi összehasonlításban ez nem számít lassú előrenyomulásnak, illetve az is tiszta sor, hogy ha ennél hatékonyabb módszereket használnának az rengeteg civil áldozattal járna ...DE azt azért megkérdezném, hogy biztosan ez volt a mesterterv? Ebből Putyin hogy fog jól kijönni? Mert én ezt jelenleg nem látom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!