A feministák miért nem olyan hangosak a hadkötelezettséggel kapcsolatban?
Mikor arról van szó, hogy a férfiak többet keresnek, nagyobb a hatalmuk, több van a parlamentben, a nők el vannak nyomva, stb. akkor nagyon tudnak vergődni.
De azzal kapcsolatban miért nem ilyen hangosak, hogy háború esetén csak a férfiakat sorozzák be és küldik meghalni, a nőket pedig nem?
Régi topik. Azért elmondom, hogy a feminizmus egy pacifista szemlélet, amelyik elutasítja a háborút, így férfiak sorkatonaságát sem támogatja.
Én nő vagyok, támogatnám, hogy ránk is vonatkozzon a sorkatonaság, Izraelhez hasonlóan. Viszont a sorkatonaság valóban nem túl hatékony. Inkább a hivatásosokból álló haderőt kellene fejleszteni.
Ugyanezen vagyok felháborodva nőként én is! Nem azt akarom természetesen, hogy a nők is hadkötelesek lehessenek, hanem azt, hogy a férfiak se legyenek azok! Az, hogy ki harcol, annak teljesen önkéntes alapon kéne működnie, akkoris ha az országot megtámadják. Mert ez nagyon az adott politikai vezetéstől is függ, hogy megtámadnak-e vagy sem. Akárcsak most Ukrajnában. Nem arról van szó, hogy mondjuk én nem szeretem a hazámat, hanem arról, hogy a saját elnökömet is hibáztatom a helyzetért, pl mondjuk az a véleményem, hogy eleve nem kellett volna az agresszort provokálni, mint ugye ahogy Ukrajna tette a NATO mániájával. S ha már megtámadtak, s felajánlják az első napon, hogy kapitulálj, csak más vezetők legyenek az országban, akkor azt inkább elfogadnám, mintsem azt, hogy büszkeségből szétlöveseük az országunkat. Mert pl azon a véleményen vagyok, hogy ha még valamennyi területet el is vesztünk, nekünk a háború nagyobb gazdasági károkat okoz. És akkor még nem beszéltünk az életekről. Elfogadhatatlan, hogy a 21.században egy nyugati társadalomban bárki is kötelezhető legyen az akarata ellenére másokat megölni illetve saját életét áldozni.
Petíciót kéne kezdeményezni a hadkötelezettség, a hadiállapot alatti mobilizáció eltörléséről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!