Az oroszok sem a régiek már?
Régebben többször elhangzott ezen a fórumon is, hogy ha az oroszok megindulnak, akkor Kijevet néhány óra alatt be fogják venni, s másnap reggel már az ukrán-magyar határnál lesznek.
Ennek ellenére egyre több ukrán városból verik ki őket és sokkal súlyosabb veszteségeik vannak, mint az ukránoknak.
Tehát valójában az oroszok sem olyan iszonyatosan erősek, mint amennyire a közhiedelem tartotta őket.
Ahhoz képest elég jól elhaladtak, hogy milyen kevés katonát küldött ellenük.Úgy tűnik ennyi is elég.Ez csak a bemelegítés volt.
Úgy hiszed, hogy a legelején elpuffogtatják majd a legjobb trükkjeiket?
Nem lehet tudni mi a valóság. Mind a két fél hazudik. Ez a háborús propaganda alapja. Majd néhány év múlva fogjuk megtudni a valóságot a mostani napok történéseiről.
Tegnap próbáltam keresni olyan videot a neten amit megnézve én saját magam el tudom dönteni, hogy mit látok. Hát nem sok van. Homályos kép aztán egy nagy villanás. Alatta a komment hogy ez meg az történt. Sok a hamis video amit már korábban felvettek máshol és most átcimkéztek. Nem ez lenne az első eset a történelemben.
Sokan ma is túlmisztifikálják az orosz hadsereget, pedig látni kell, hogy a mai orosz hadsereg nem olyan erős, mint anno a szovjet volt. Erősek persze, de az orosz propaganda erősen túlzott ezzel kapcsolatban. Az ukrán és orosz hadsereg felszerelése 80 százalékban megegyezik, rengeteg elavult vacak van az oroszoknál is.
Mindenesetre borítékolható az orosz győzelem, viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen áron. Az oroszok nyilván azt gondolták, hogy hamar összetörik az ukrán hadsereg, meg hogy nem akarnak majd harcolni, viszont úgy látszik, az ukránok felveszik a kesztyűt, és nem adják könnyen magukat. Az ukrán határnál összevont orosz haderő nem nagyobb a teljes ukrán haderőnél, de nyilván vannak még tartalékok, de akkor az ország más területeiről kelhet csapatokat elvonni, addig meg nem szívesen mennének el az oroszok sem szerintem.
Az elkövetkező napokban sok minden el fog dőlni. Ha néhány napon belül feladják az ukránok, akkor ez ennyi volt, de ha nem teszik le napokon belül a fegyvert, akkor ez elhúzodik. Nagy kérdés, hogy mekkora károkat tudnak az oroszok okozni az ukrán védelmi képességben, illetve az, hogy a védők milyen mértékű veszteségeket tud okozni a támadó félnek. Ha igazak a hírek, akkor az oroszok a vártnál nagyobb veszteségeket szenvedtek el, nem így kalkuláltak.
Lehet, hogy az ukránok esélye pont az lehet, ha sikerül elnyújtani a harcot, és át tudnak menni gerillaháborúba, mert egy elhúzodó, költséges háború sokba kerülne Moszkvának is, és úgy már megint más lenne az ukránok tárgyalási pozíciója is.
Sok a kérdés, nehéz még átfogó konzekvenciát levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!