Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi az összes kizáró ok egy...

Mi az összes kizáró ok egy esetleges kötelező sorozáson? Például a szellemi fogyatékosságok bele tartoznak? És az autoimmun fertőzések/betegségek? Vagy ha valakit magas %-kal rokkantnak nyilvánítanak?

Figyelt kérdés

Hol elérhető egy hivatalos, naprakész lista amin az összes indokot nyilvántartják? Kérlek tudtok írni egy hivatalos, naprakész linket hozzá?

Kérlek ne kezdjétek el a kérdést "Bezzeg régen minden jobb volt", "A mai fiataloknak kéne a sorkatonaság", vagy "De Magyarországon nem is lesz háború" kommentekkel szórni. A kérdés nem ezekről szól, kérlek fogjátok fel.

2022. febr. 25. 13:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Háborús helyzetben magasról leszarjak ha csak 1 lábad is van talalnak megfelelő poziciot
2022. febr. 25. 13:53
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Neked lenne alkalmas pozició, nyugodjál meg Jenőke!
2022. febr. 25. 14:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a szabályok azok amik egy valós, háborús konfliktus során igen gyorsan felülíródnak. Autoimmun betegség... meg tudod fogni a fegyvert, igen? Na akkor alkalmas vagy, majd kezelik az autoimmun betegséged ha vége a háborúnak (és túlélted).
2022. febr. 25. 14:22
 4/14 anonim ***** válasza:
93%

Legfeljebb beosztanak a konyhára egész napra krumplit hámozni.

[link]

Itt (5.§(4)) mindenesetre nem látok kizáró tényezőt.

2022. febr. 25. 14:40
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Kezeletlen cukorbetegség halálos, kezeletlen skizofrénia veszélyes tud lenni.

Nem baj, hackernek például jó lesz.

2022. febr. 25. 16:26
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Háború esetén az, ha van feletted 4 láb föld.

A sorkatonaságot békeidőben én úgy úsztam meg, hogy kaptam egy igazolást, hogy nem vagyok szobatiszta. Egy barátom viszont nem szobatiszta és végigcsináltatták vele.

2022. febr. 28. 09:14
 7/14 peca1000 ***** válasza:
100%

Én kaptam a dokimtól egy igazolást, hogy még mindíg asztmás vagyok, pedig már rég kigyógyultam :)

Akkor kaptam egy alkalmatlan minősítést a sorozáson.

Háborúban ez már nem kifogás

2022. febr. 28. 13:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Idén 2022-ben 45 éves vagyok. 1995-ben voltam 18 éves. 1996 márciusában voltam sorozáson. Azonnal fel mentettek a sorkatonai szolgálat alól. Az indok amivel felmentettek: Larsen syndorma következtében két oldali csípő és térd ficam, + Larsen syndorma következtében gerinc ferdülés. Azóta sem voltam sorozáson! Sor katona meg pláne nem voltam.
2022. márc. 7. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Epilepszia?
2022. márc. 7. 21:39
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

f) * akit országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként, alpolgármesterként, főpolgármester-jelöltként, főpolgármester-helyettesként, társadalmi megbízatású polgármesterjelöltként és alpolgármesterként, megyei közgyűlés elnökjelöltjeként, megyei közgyűlés alelnökeként, nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltként nyilvántartásba vettek vagy megválasztottak, a jelöltsége vagy mandátuma, megbízatása fennállásáig.

Ennyi...

Ezeknek mindent lehet, mentelmi jog stb, te meg esküdözzél, hogy megdöglesz értük miközbe a szemedet kilopják!

2022. márc. 7. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!