Mi az összes kizáró ok egy esetleges kötelező sorozáson? Például a szellemi fogyatékosságok bele tartoznak? És az autoimmun fertőzések/betegségek? Vagy ha valakit magas %-kal rokkantnak nyilvánítanak?
Hol elérhető egy hivatalos, naprakész lista amin az összes indokot nyilvántartják? Kérlek tudtok írni egy hivatalos, naprakész linket hozzá?
Kérlek ne kezdjétek el a kérdést "Bezzeg régen minden jobb volt", "A mai fiataloknak kéne a sorkatonaság", vagy "De Magyarországon nem is lesz háború" kommentekkel szórni. A kérdés nem ezekről szól, kérlek fogjátok fel.
Legfeljebb beosztanak a konyhára egész napra krumplit hámozni.
Itt (5.§(4)) mindenesetre nem látok kizáró tényezőt.
Kezeletlen cukorbetegség halálos, kezeletlen skizofrénia veszélyes tud lenni.
Nem baj, hackernek például jó lesz.
Háború esetén az, ha van feletted 4 láb föld.
A sorkatonaságot békeidőben én úgy úsztam meg, hogy kaptam egy igazolást, hogy nem vagyok szobatiszta. Egy barátom viszont nem szobatiszta és végigcsináltatták vele.
Én kaptam a dokimtól egy igazolást, hogy még mindíg asztmás vagyok, pedig már rég kigyógyultam :)
Akkor kaptam egy alkalmatlan minősítést a sorozáson.
Háborúban ez már nem kifogás
f) * akit országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként, alpolgármesterként, főpolgármester-jelöltként, főpolgármester-helyettesként, társadalmi megbízatású polgármesterjelöltként és alpolgármesterként, megyei közgyűlés elnökjelöltjeként, megyei közgyűlés alelnökeként, nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltként nyilvántartásba vettek vagy megválasztottak, a jelöltsége vagy mandátuma, megbízatása fennállásáig.
Ennyi...
Ezeknek mindent lehet, mentelmi jog stb, te meg esküdözzél, hogy megdöglesz értük miközbe a szemedet kilopják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!