Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Behívhatnak csak úgy civilként...

Behívhatnak csak úgy civilként katonának mindenféle kiképzés nélkül ha úgy alakul?

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni ellene? Elmenni az országból?
2022. febr. 24. 15:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

A lepontozóknak mondanám, hogy ha esetleg odáig fajul a helyzet, akkor BÁRKIT, ismétlem, BÁRKIT besorozhatnak! Ez bizony benne van az alaptörvényben, keressétek ki.

A 6 éves gyerektől kezdve a 98 éves nagymamáig, bárkit. És ez attól függetlenül is így van, hogy egyesek szerint nem adhatnak fegyvert képzetlen embernek. Háborúban nagyon sok mindent lehet csinálni, nem csak lövöldözni.

2022. febr. 24. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerelemben, háborúban mindent szabad.

Amúgy, ha kell, besoroznak persze. Kapsz 1 párhetes kiképzést, lövészetet, harcászatot, azt mehetsz a frontra. Nyilván nem a vadászpilótákat, meg kommandósokat fogják sorozással feltölteni, hanem az egyszerű gyalogot és akiknek a zöme persze ott is marad valahol, mint hulla.

2022. febr. 24. 16:09
 13/15 anonim ***** válasza:
#5 meatshield, cannon fodder?
2022. febr. 24. 16:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

11-es, én úgy hallottam, hogy ha elég jól lepontoznak itt és látják a lepontozásból a hadügyminisztériumban, hogy a gyakori népe nem szimpatizál a sorozással, akkor kiveszik ezt az alaptörvényből és nem kell bevonulni, akármilyen balhé is lesz😃. Majd megoldják másképp.

12#

2022. febr. 24. 16:12
 15/15 anonim ***** válasza:
70%
Basszus, 49 éves vagyok, akkor engem is még behívhatnak simán? Ráadásul voltam is sorkatona, a határőrségnél, akciószázadban😰. Szakaszvezetőként szereltem le. Lehet hogy góré leszek, vagy kiképző?
2022. febr. 24. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!