Mennétek harcolni Ukrajna határához, mennyire veszélyes és izgalmas egy ilyen fegyveres konfliktus?
Még mindig úgy gondolom, hogy ez az orosz-ukrán konfliktus sem az oroszoknak, sem az ukránoknak nem éri meg, csakis a jenkiknek. Ne felejtsük el, hogy az I. VH után nagyhatalmi pozícióba kerültek (egy sorban például a britekkel), a II. VH után már csak a Szovjetunió tudott mellettük labdába rúgni, a hidegháború után pedig a világ egyetlen szuperhatalmává váltak, de csak úgy 20-25 évre. Észre sem vették, hogy közben megváltozott a fejük felett a világ, Oroszország kezdi nyitogatni a csipáit, emellett felütötte a fejét Kína is. Ha csak hidegháború is lesz ebből a konfliktusból, az már megéri a jenkiknek, legalább is azt hiszik, hogy azzal megtarthatják még egy ideig-óráig a vezető pozíciójukat.
A kárpátaljai magyarok és a mocskos nyugat ukrán-pártisága miatt ebben a konfliktusban nem tudok objektíven ítélni (talán nem is kararok), emiatt inkább az oroszoknak adok igazat, bár az tény, hogy az oroszok is megérik a saját pénzüket.
Ne felejtsük el, hogy Putyin azután lépett akcióba, miután Ukrajna felrúgta a minszki-megállapodást, és lövetni kezdte azt a két de facto államot a területén, amit a megállapodás miatt nem tehetett meg. Tény, hogy egyik-másik média előállt azzal a hihetetlen mesével, hogy orosz katonák ukrán katonának öltözve támadják azokat a területeket Nyugat-Ukrajna irányából, de ez annyira hülyeségnek hangzik, hogy nem tudom elhinni.
Nem vagyok orosz-párti, jól tudom, hogy ha odab* valahová, akkor egy kicsit sem finomkodnak, előszeretettel erőszakolják végig a leigázott területek asszonyait és lányait, ennek ellenére tartom, amit fentebb írtam.
Nagyon kevés katona látja az ellenséget. A legtöbb a háttér kiszolgálást végzi. Annak ellenére, hogy egy csatában nem nem kevesen halnak meg, a katonára nem igazán az a veszélyes. A legtöbb katona betegségben, balesetben egyéb triviális okból hal meg, bár az arány folyamatosan "javul".
Ez annyira igaz, hogy a második világháborúban a repülőgépek legnagyobb része fel és leszállás közben veszett el, nem légiharcban. A forrást nem találom, de a szövetségesek és a keleti fronton a németek is csináltak olyat, hogy "megtámadtak" egy repülőteret, ha a vadászok felszálltak, akkor kitértek és mentek a következőhöz, ha nem szálltak fel, akkor meggéppuskázták az épületeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!