Miért hordtak a hátországban vagy irodákban dolgozó magas rangú katonák még a II. VH. idején is csizmát,cipő helyett?
Számomra ez demagógiának tűnik (hogy hasonlítsanak a harcoló katonákhoz). Nem ez jelentette a szolidaritást.
IV. Károly még az esküvőjére is csizmában ment.
Hitler, az összes náci vezető vagy Mussolini is mindig csizmában volt.
II. Vh idején irodai munkán: mert ez volt az egyenruha standard lábbelije, ez tartozott hozzá. Megjegyzem, akkoriban az "utca emberén" is sűrűbben előfordult a csizma mint a cipő (a korabeli út- és vízelvezetési viszonyok között ezen nem csodálkozom).
IV. Károly: mert tradicionálisan ez "passzol" a dísz egyenruhához.
Hitler, Mussolini meg a többi diktátor: amiért katonai ruhában parádéznak civil öltözék helyett, kompenzálják a kisebbrendűségi komplexusaikat, attól gondolják magukat kemény nagyfiúnak hogy "katonásan" néznek ki.
"Hitler, Mussolini meg a többi diktátor: amiért katonai ruhában parádéznak civil öltözék helyett, kompenzálják a kisebbrendűségi komplexusaikat, attól gondolják magukat kemény nagyfiúnak hogy "katonásan" néznek ki."
Háború előtt nem, az alatt pedig ők voltak a főparancsnokok, ez egyfajta tradicionális formalitás, Churchill is gyakran egyenruhában jelent meg. Manapság is az amerikai elnök, orosz elnök ha hivatalosan látogat katonai objektumot akkor egyenruhában teszik azt
Tradíció.
Ráadásul hasznos, csizmába még senkinek nem volt vizes a lába.
A kor divatja is az volt.
Katona félcipőben?
Nebazz!
Jó, hogy nem Adidasban.
Engem még besoroztak, a reggeli futás is bakancsban volt.
#7, te fürdőgatyában dolgozol?
Jogod biztosan van hozzá!
Miért ne tehetnéd?
#9 TE cipőt írtál én meg fürdőgatyát. Ez eddig döntetlen.
A katonai öltözet még szabályozott is. Szóval nem tudom mikor mit választhat?
Az csizma meg menő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!