Nagyon szeretnék bejutni az NKE honvéd tisztképző karára, de nagyon nincs meg hozzá a fizikumom. Hogyan kezdjek rá el edzeni?
dr. Kenneth Cooper >>> Cooper teszt
Erre 'fekudj' ra ... ha ez megy, akkor meg fogsz felelni.
Javallat: edzőterem, edzés. Ha nincs meg a "rutinod" hogyan milyen gyakorlatokat csinálj, milyen ismétlésszámmal, nem tudod az edzésterved felépíteni akkor csak össze-vissza fogod csinálni rendszertelenül és nem, vagy nem megfelelően fejlődsz.
Tipp: kyokushin kai karate, vagy más küzdősport. Ott az állóképességed, fizikai erőnléted is fejlődik és kitartásra, fegyelmezettségre is nevel. Az edzést tartó senpai tudni fogja hogy kell "felhozni" a kezdőket.
"Tudom rettentő szánalmas de 20 fekvő vagy 10 húzódzkodásnál többet képtelen vagyok megcsinálni,"
Az azért van mert a tartó izmaid még túl gyengék, illetve valószínű a technikád is szar ami nem meglepő valószínű sosem csináltad ezt.
Például fekvőt lehet úgy kezdeni hogy a térdeid lent vannak, így biztonságosan sérülés nélkül megedződnek a tartó izmaid, egy hónap és a rendes fekvő is menni fog.
A lényeg a fokozatosságon van. Ne egy nap alatt akard megváltani a világot. Kitartás
Következetesség, kitartás, rendszeresség, fokozatosság elve. Világos, előre mutató, elérhető célok kitűzése és elérése. Találsz a neten a követelményrendszerre mutató táblázatot, - ami életkorra, nemre lebontva kidolgozott pontrendszer a mozgásformákra.
Mozgásformák:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..
Az 5. és a 7. választ küldtem be ide, de természetesen olvasd el az összeset, ha érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!