Önkéntes területvédelmi tartalékosok mehetnek a határra is szolgálni?
Még van egy utam a toborzó irodába, de gondoltam addig is teszek itt egy próbát.
Egyetem/munka mellett mennyire lehet csinálni, ha van tapasztalatod ez is érdekelne.
Ött.-ként milyen feladataid vannak?
Nőként mire számíthatok, illetve érhet valamilyen “hátrányos megkülönböztetés”, hogy csak önkéntes vagyok és nem hivatásos/ szerződéses katona?
Az ilyen egy ostoba libsi, aki tagadja a valóságot. Szerinte nincsen naponta több száz vagy akár több ezer határsértési kísérlet.
5# oké akkor + engem is.
De amúgy hidd el hogy azok a rohamosztagosok sokkal okosabbak mint te dobálózol olyan szavakkal aminek a jelentését se érted csak láttad valahol és megtetszett. Amúgy a szüleid tudják hogy ilyenkor ébren vagy?
Lehet csinálni egyetem/munka mellett - direkt ez a célja, hogy "normál civil" állampolgár is katonai tapasztalatot szerezzen és amikor baj van akkor fegyveresen is szolgálni tudja a hazát. Jár kötöttségekkel (kiképzés, továbbképzés, előre meghirdetett időpontban gyakorlat), de nem állandó feladatot jelent. Rendkívüli helyzetben menni kell majd, de egyébként jó előre tudni fogod a "menetrendet".
Nem ér nőként hátrány, a "rendes" seregben is szolgálnak nők.
Határra nem küldenek le, de vállalhatod hogy átlépsz a határvédelembe. Bár a jogi lehetőség nyitva áll, de ez csak akkor fog napirendre kerülni ha megint tömegesen ostromolni akarnák a migrik a határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!