Milyen érzés lehet az, amikor leszakad az ember egy testrésze?Vagy amikor kiszakadnak az ember belső szervei?Lent
Állítólag a sokk miatt fel sem fogod hogy pl leszakadt a karod.
Anno suliban (szakképző) gépész szakon egyik gyerek szalagfűrésszel levágta 2 ujját plusz egyet félig. A sokk miatt nem is érezte fel sem fogta mi történt, egyre csak azon problémázott hogy véres lett a fűrész.
Aztán 1-2 perc ha nem csinálnak semmit és elvérzel, bár ha csinálnak is akkor is kb esélyes az elvérzés.
Sz.r érzés de nagyon. Nekem csak a lábam tört ripityára de attól is majd besz.rtam a fájdalomtól, a sokk miatt nem ájultam el.
A #2-eshez hasonló storyt hallottam én is nagypapámtól. Don kanyar - rohan az emberünk a lövészárkok között, bumm aknagránát becsapódik mellette, felbukik, rohan tovább, beugrik a lövészárokba huh láttátok mekkora gránát volt és kutya bajom - a bajtársai szóltak neki hogy izé a fél karja hiányzik. Az adrenalin, a sokkhatás el tudja nyomni az azonnal erős fájdalmat. Bár amikor kiontott belekkel fekszel hogy moccanni sem tudsz azt érzed. Szóval baromi nagy szívás.
Szerintem a beleken magukon nincs fájdalom receptor ezt két példával tudom megerősíteni
nekem volt perforált vakbéltől súllyos alhasi fertőzés és ezért altatás és érzéstelenítés nélküli műtöttek, a fájdalom leírhatatlan volt de azt amikor a beleket mosták nem különösebben éreztem éreztem.
A lényeg pedig az a műtét utáni óriási heg miatt pár év után egy rossz mozdulat után a heg mellett egy jókora sérv keletkezett, lényegében csak a bőr választotta el a belem a külvilágtól. A hasfalon éreztem a fájdalmat de ahogy a kezemmel nyomtam a kitüremkedést és ahogy vissza húzódott a bél miután sikerült ellazítani a hasfalat azt nem igazán nevezném fájdalomnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!