Mi történt volna másképp ha Szálasi Ferenc lett volna Magyarország vezetője a világháború kitörésekor?
#5 "talán nagyobb lenne az ország"... és ezt Sztálinnal is meg a mögötte álló x milliós Vörös Hadsereggel is közölte volna? 😂
Az MSZMP tagok 99,9%-a nem született kommunista volt, hanem szimpla haszonleső, talpnyaló akik ugyanúgy felbukkantak volna amikor bevonulnak az oroszok hogy "kérem én mindig is partizán voltam".
# 5
Szálasi hogy állt volna ki jobban a magyar érdekekért, ha egyébként hatalomra jutása után mindig, mindenben totálisan, szolgai módon alárendelte magát a németeknek?
Szálasi ráadásul végtelenül buta és korlátolt vezetőnek tekinthető, hiszen még 1944 végén is őszintén hitt a végső német győzelemben.
Ha Szálasi lett volna a II. világháború egésze alatt Magyarország vezetője, akkor, ahogy előttem már írták, csak még több magyar halott lett volna.
Ugyanis Szálasi az egész Magyar Királyi Honvédséget tokkal-vonóval feltétel nélkül Hiter rendelkezésére bocsátja, ami sokkal súlyosabb magyar emberáldozatokat jelent.
Nem lettek volna kommunisták?
Dehogynem!
Egyrészt a háború utáni magyar kommunista csúcsvezetés Rákosival az élen Moszkvában, a Szovjetunióban élt 1945 előtt. Ezért nevezik őket "moszkovitáknak", mert Moszkvából jöttek haza.
Másrészt 1945 után éppen Szálasi addigi mezítlábas, kisnyilas hívei vedlettek át villámgyorsan kommunistává.
Például Major Tamás színész testvére Szálasi rettegett hadbírójából lett kommunista ávós főtiszt.
Sok-sok ezer kisnyilas lett 1945 után kemény kommunista.
# 7
Csakhogy Romániában éppen a román Szálasi, Antonescu marsall ellenében történt a román kiugrás.
Magyar kiugrás pedig biztos nem lett volna Szálasi vezetésével, mert ő olyan korlátolt és ostoba volt, hogy nemcsak 1944. őszén, a hatalomra jutásakor, de még 1945 tavaszán is a végső német győzelemben reménykedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!