Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Göringnek mikor felhozták a...

Göringnek mikor felhozták a tárgyaláson a tudatos népirtás dolgot a gázkamrákkal, tudott valami normális érvet felhozni miért csinálták?

Figyelt kérdés
mi volt ebben a témakörben a mondandója, vagy érve? próbálta a végén menteni magát, vagy csak elmondta mit gondolt erről az egészről?
2021. júl. 12. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy pontosan ő mit vallott, azt nem tudom, de sokan a nürnbergi per vádlottjai közül azt állították, hogy nem tudtak ezekről a borzalmakról. Aztán ki tudja, mit tudtak és mit nem. Talán egy történész, aki ezzel foglalkozik, pontosabban meg tudná ítélni.
2021. júl. 12. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
23%
Tél vót, fűteni kellett.
2021. júl. 12. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk szerintem Göringnek pont nem sok köze volt hozzá, bár részleteket nem ismerek. Hitler, Himmler, Eichmann, Heydrich stb voltak a fontosabbak, ők nem nem vallottak ott semmit.
2021. júl. 12. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából mind ugyanazt mondta: nem tudtam róla, nem én csináltam, nem adtam rá parancsot, nem vótam' ott, csak parancsot teljesítettem stb. A nem SS vezetők azok az SS-re próbálták kenni, akik meg SS tagok voltak azok meg a fenti mondatokat mantrázták. Bár igazából tökmindegy volt mint mondanak, az ítélet nagyjából már megvolt, csak kellett hozzá egy kis cirkusz.
2021. júl. 12. 22:13
 5/9 A kérdező kommentje:
de egyébként tudtak róla sokan akik tagadták is? gondolom ha kifelé is szivárgott mi folyik civil körökben is, nyilván nem voltak vakok a magasabb vezetők (?) nem volt más út mint tagadni és reménykedni?
2021. júl. 12. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az életösztön (hátha megúszom a kötelet) felülírja a büszkeséget, persze hogy tagadták. Egyedül Höss volt az aki tudta így is úgy is lógni fog és inkább büszkén mesélte hogy milyen hatékonysággal oldotta meg a népirtás szervezését.
2021. júl. 12. 22:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Göring egyszerűen tagadta a népirtást.

A bizonyítási eljárások során gőgösen hallgatott, néha kifakadt, hogy - nevetséges!-, vagy valami hasonlót mondott, illetve voltak erősen cinikus jellegű megjegyzései is, szóval ő kitartott mellette, hogy kitaláció az egész.

2021. júl. 12. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Persze hogy tudtak róla. A koncentrációs táborokat 1933 óta üzemeltették, először a balosokat és az ellenzékieket rakták bele, aztán jöttek a fogyatékosok, a szakszervezetesek, a "rendszerellenesek" (beleértve a melegeket és a "rasszárulókat"), és csak utánuk a zsidók, a szlávok, és a cigányok. Mindenki tudott a koncentrációs táborok létezéséről, és a náci vezérkar szinte minden tagja tudott a haláltáborokról is. A lakosság nagyrésze is tudott róla, aztán persze próbálták magukat mosdatni amikor jöttek a szovjetek meg az amcsik.
2021. júl. 13. 00:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy mi keleten akartuk megállítani ázsiát de maguk behozták Európába.
2021. júl. 13. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!