Találok valahol listát a különféle katonai parancsokról magyarul?
Az angol-magyar szótárak nem nagyon tudják a parancsok valódi megfelelőit, így gondoltam jobb lenne egynyelvű magyar forrásból utánanéznem ezeknek, de a guglis kereséssel nem nagyon jártam sikerrel.
Nem az alaki parancsokra vagyok kíváncsi (Vigyázz, jobbra át, pihenj stb.), hanem inkább az éles csatahelyzetben előforduló bevett kifejezésekre (pl. az angol "fire at will" - a katona a saját diszkréciója szerint lőjön).
Tudom, hogy a mai magyar katona nem nagyon lát csatát, de gondolom csak van egy protokoll, ami a helyzettől függetlenül ugyanúgy létezik még.
Előre is köszi!
Felettes aki alá be vagy rendelve. Ha legénységi állományú vagy( őrvezető, tizedes,szakaszvezető vagy közkatona)
Akkor a rajparancsnok( őrmester) a felettesed vagy az elöljáród ha így jobban tetszik.
Ha örmester vagy akkor a szakaszparancsnok az elöljáród vagyis a hadnagy vagy főhadnagy
Remélem így megérted
Ha nem akkor írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!