Vlad Tepes a Hunyadiak ellensége volt?
Drakula "gróf" igazi ellenségei a törökök voltak és mint egy kis ország fejedelme (Havasalföld vagy Moldva most hirtelen nem tudom...de nem vagyok az a típus aki leáll leskelődni az interneten a megoldásért aztán úgy osztja az észt...nem tudom-le van sz*rva) lavírozni próbált a "nagyok" között (a magyarok és a törökök között). Ebbe a lavírozásba az is beletartozik, hogy "jó pénzért" eláruljuk azt aki nem is ártott nekünk...
Egyszóval egy "kiskirály" volt ő csak a maga szemétdombján ami európa nagyjaihoz képest egy légypiszok volt ő pedig egy vidéki kiskirály.
Ahogy a #3-as írta, egy európai viszonylatban kicsi tartománynak volt a fejedelme, egy helyi "kiskirály". A kor szokásainak híven, hogy mellé, hogy ellene fordult a különböző érdekcsoportoknak (ezt hívják ugyebár politikának). A legnagyobb ellenségei a törökök voltak, nem a Hunyadiak, akikkel pont a közös ellenség miatt szövetséget kötött.
Ettől még egy rendkívül keménykezű, kegyetlen, a véres kivégzésekkel példát statuáló uralkodó volt (mondjuk a középkorban melyik uralkodó, fejedelem, király volt humanitárius?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!