Milyen Japán-, és úgy általában a japán emberek megítélése a Távol-Keleten? Elég rég volt már a II. világháború, hogy begyógyuljanak a sebek?
Figyelt kérdés
Mondjuk mint az 1945 utáni Németországnak itt, Európában? (EU-, NATO-tagság, gazdasági kapcsolatok, stb...)2021. jún. 10. 15:31
1/9 anonim 

válasza:

Utálják őket egyöntetűen. A Kínai-Japán ellentét régebbi mint a román-magyar, már ezer éve fennáll. A többi országban sem szeretik őket. Ettől még a gyűlöletet félretéve a gazdasági együttműködés virágzik nagyon sok országgal és a vastag bukszájú japán turistákat szívesen látják.
2/9 anonim 

válasza:

Japán a fél Távol-Keletet uralta anno, és bizony nem kesztyűs kézzel bántak a leigázott népekkel...
3/9 anonim 

válasza:

Quora-n sok ilyen kérdés van, kb. a válaszok többsége az, hogy az idősebb kínaiak, koreaiak gyűlölik a japánokat, a középkorúak utálják őket, a fiatalabbak meg már csak nem szeretik őket.
4/9 anonim 

válasza:

2-es, melyik hódító hatalom bánt kesztyűs kézzel a leigázott népekkel?
5/9 anonim 

válasza:

3-mas, szerintem ez egyéntől függ.
6/9 anonim 

válasza:

Oké, de a japánok kegyetlensége különösen kemény volt...
7/9 anonim 

válasza:

Annyira szeretik őket mint az átlag orosz a németeket, vagy az átlag izraeli a németeket, osztrákokat.
8/9 anonim 

válasza:

Én is úgy hallottam helyben élőtől, hogy nem kedvelik őket. A második világháborúban átéltek, megtapasztaltak miatt. Ez az emlék évtizedekkel később sem szépül.
9/9 anonim 

válasza:

Én azt tudom, hogy a koreaiak gyűlöllik a japánokat, mint a szart és ez kölcsönös. A japánok nagyon durva kegyetlenkedéseket hajtottak végre a Második világháború alatt Koreában.Koreában a legyakoribb káromkodás ez: ilbonnom, ami annyit tesz: japán barom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!