Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Világháborúban az mitől...

Világháborúban az mitől függött hogy valakin sisak volt, vagy ez a simléderes szövetsapi?

Figyelt kérdés

[link]

sok játékban láttam hogy volt aki háborús helyzetben ezt hordta, volt jelentősége kinek járt ez, és kinek a rendes sisak? vagy mitől függött?

2021. máj. 19. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Ha a fronton voltak, akkor sisak, mert az véd is valamennyire, de ha nem voltak olyan helyzetben, vagy nem volt háború akkor sapka.
2021. máj. 19. 23:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy mit vett fel. Minden katonának volt sisakja.
2021. máj. 20. 06:06
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

A katonák nem vehetnek fel olyan ruhát, amilyet akarnak, mert szeretik a tisztek, ha egységes a kinézetük.

Amúgy is a feladathoz kell öltözniük, van sportruha, van kimenő, meg gyakorló, vegyvédelmi, téli, nyári öltözék hozzávaló fejfedővel, azt veszik fel, amit parancsolnak nekik.

Általában a harci feladatokhoz kell a rohamsisak, én utáltam, mert dögnehéz, iszonyúan fáj tőle az ember nyaka, meg kell szokni, meg kell a nyaki izmoknak erősödni.

Őrségben mindig levettem, ha nem látták kicsit pihentetni a nyakam, szinte kibírhatatlan eleinte.

A menetgyakorlat sem piskóta, amikor felvettünk minden cuccot, alig bírtunk megmoccanni. Emeleten volt a körletünk, leültünk az ágyakra, mert nem volt még kivonulási parancs, aztán amikor megjött, alig tudtunk felállni. a vállakat húzta a hátizsák, a fegyver, a tártáska, meg a többi cucc, a fejet a sisak, ráadásul az eső is eleredt, húsz kilométert lecaplatni, nem volt gyerekjáték.

2021. máj. 20. 08:14
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

Nem csak én voltam vele úgy, hanem mindenki.

Rakj egyet a fejedre, negyedóráig, fél óráig oké, aztán kezdődik a nyűglődés, kivétel nélkül mindenkinél, aki nincs hozzászokva és egyre jobban, ahogy fáradnak az izmok.

Én viszonylag ritkán hordtam, olyan beosztásom volt, így hozzá sem tudtam edződni, nálam végig megmaradt ez.

2021. máj. 20. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Feladatkör függvénye, illetve mennyire várható támadás. Aki első vonalban van az akkor is felveszi a "rohambilit" ha nem parancsolnak rá mert nem szeretné ha egy kósza repesz kilyukasztaná a koponyáját. Viszont nem túl kényelmes viselet ahogy az #5-ös is leírta, ergo amint nincs közvetlen veszély és van rá lehetőség már le is veszed.
2021. máj. 20. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!