Világháborúban az mitől függött hogy valakin sisak volt, vagy ez a simléderes szövetsapi?
sok játékban láttam hogy volt aki háborús helyzetben ezt hordta, volt jelentősége kinek járt ez, és kinek a rendes sisak? vagy mitől függött?
A katonák nem vehetnek fel olyan ruhát, amilyet akarnak, mert szeretik a tisztek, ha egységes a kinézetük.
Amúgy is a feladathoz kell öltözniük, van sportruha, van kimenő, meg gyakorló, vegyvédelmi, téli, nyári öltözék hozzávaló fejfedővel, azt veszik fel, amit parancsolnak nekik.
Általában a harci feladatokhoz kell a rohamsisak, én utáltam, mert dögnehéz, iszonyúan fáj tőle az ember nyaka, meg kell szokni, meg kell a nyaki izmoknak erősödni.
Őrségben mindig levettem, ha nem látták kicsit pihentetni a nyakam, szinte kibírhatatlan eleinte.
A menetgyakorlat sem piskóta, amikor felvettünk minden cuccot, alig bírtunk megmoccanni. Emeleten volt a körletünk, leültünk az ágyakra, mert nem volt még kivonulási parancs, aztán amikor megjött, alig tudtunk felállni. a vállakat húzta a hátizsák, a fegyver, a tártáska, meg a többi cucc, a fejet a sisak, ráadásul az eső is eleredt, húsz kilométert lecaplatni, nem volt gyerekjáték.
Nem csak én voltam vele úgy, hanem mindenki.
Rakj egyet a fejedre, negyedóráig, fél óráig oké, aztán kezdődik a nyűglődés, kivétel nélkül mindenkinél, aki nincs hozzászokva és egyre jobban, ahogy fáradnak az izmok.
Én viszonylag ritkán hordtam, olyan beosztásom volt, így hozzá sem tudtam edződni, nálam végig megmaradt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!