Mit szóltok a közelkeleten zajló háboruhoz?
11/25 A kérdező kommentje:
persze erröl én is olvastam hogy rengeteg hadianyag érkezett. meg valszeg egy 2 becsempészett lenyomozhatatlan atombomba is .amit ugye nyiltan kijelentették ha a nátó és az usa nem segit nekik akkor vesznek valahonnan .az viszont érdekesebb hogy az oroszok jóformán az egész földközi tengert birtokba vették viszont a határ mellöl viszább huzódtak mondván véget ért a hadgyakorlat.
Gyerekek mi ez a Trump-propaganda? Nem kell ennyire benyalni, Trump alatt csak úgy engedték át a republikánusok a büdzsét, ha dollármilliárdok mentek Izrael katonai felszerelésére. Az iráni tábornok meggyilkolásáról lemaradtatok? Vagy arról, hogy az USA 2017 óta minden évben az ukránokkal együttesen hadgyakorlatozik Kelet-Ukrajnában. Idén, Biden alatt kevesebb amerikai katona megy Ukrajnába, mint Trump BÁRMELYIK évében. Arról nem is beszélve, hogy Trump 4 év alatt több dróncsapást rendelt el, mint Obama 8 év alatt, illetve arról, hogy Trump alatt csak nőtt az amerikai katonák száma Afganisztánban. Most is ki vezényli ki az amerikaiakat Afganisztánból? Segítek: nem a republikánusok.
Értem, hogy az propaganda megpróbálta úgy beállítani Trumpot, mint aki nem kezdeményezett háborút,
2021. máj. 12. 16:38
A manóba, a válasz vége lemaradt. Szóval: Értem, hogy az propaganda megpróbálta úgy beállítani Trumpot, mint aki nem kezdeményezett háborút, de ez egyszerűen nem így van. A tények egyértelműen arra utalnak, hogy Biden alatt egy békésebb, kevésbé imperialista USA következik, míg Trump ugyanannyira egy vérszomjas vezére volt az USA-nak, mint előtte Obama, Bush, Clinton, vagy Reagan.
2021. máj. 12. 16:42
12-13
Iran korbe zarta Izraelt a terrorista szervezeteivel, akiknek ontja a fegyvert es a penzt, mikozben az irani nep egy resze ehezik.
Es mint a mostani Hamasz raketazas is bizonyitja, az a fegyver- es penzkuldes egyaltalan nem jelkepes. A Libanonbol es Sziriabol Izrael ellen inditott tamadasok sem Hofeherke lelekre vallanak.
Ugy tunik errol meg te maradtal le.
2021. máj. 12. 17:04
15/25 A kérdező kommentje:
én nem propagandázok nem maradtam a tábornok kiirtásrol sem . arrol sem hogy trump izrael mellett foglat ugymond állást arrol sem hogy barack obama hussein elnök sem volt szent 8 év alatt . ne élezzük ki a kérdést légyszi semmi képpen bush obama clinton vs trump vs rokkantkocsi biden elnökvitára hanem inkább a véleményetekre vagyok kiváncsi mire kell készülni a jövöben. az us elnökökröl nekem is van véleményem de azt megtartom magamnak . vannak olyan németben élö honfitársaink akik csapot papot otthagytak és hazamenekültek onnan is amint elkezdödött a koronás nepirtás mert jobban féltek ott mint itt . de ez más téma . Eddig ukrajnában volt az ütközési zóna . most áthelyezödött a közelkeletre aminek személy szerint örülök mert az ukrán határtól kb 30 kmre lakom .
#12 #13
Senki sem mondta, hogy semmilyen harci cselekmény nem történt az USA részvételével Trump alatt. De tény, hogy nem indított semmilyen új háborút, és az is tény, hogy neki köszönhető a US és NATO csapatok kivonása a Közel-Keletről. Biden ezzel szemben már a beiktatása óta eltelt néhány hónapban is háborús retorikát alkalmaz Kína és főleg Oroszország ellen, míg Trump például megmaradt a gazdasági szankciók világában és azokban is csak Kína ellen.
2021. máj. 12. 18:58
Ez nem háború hanem "csak" kis menetrendszerű rakétázás és az arra válaszul adott kontra légicsapás (ettől az ott élőknek még szívás). Ha nem tűnne fel amióta Izrael megalakult azóta ez megy. Volt már ott "rendes" regurális erők közötti intenzív háború is, nem is egy. Az sem terjedt át Európára. Ugyan miért terjedne át, mi oka lenne Európában bárkinek a másiknak esni mert a Közel-Keleten már megint csépelik egymást? Semmi.
2021. máj. 12. 20:00
Nincs új a Nap alatt, fellángol sajnos ez a konfliktus minimum évtizedenként. Eddig sem lett belőle világháború, ezután sem lesz.
2021. máj. 12. 20:28
Ebből is látszik, milyen nyugis volt a Trump-éra, hogy egy ilyen kis lövöldözéstől már háborút vizionálnak egyesek.
2021. máj. 12. 20:46
Miért kerülne Európába? Irán világhatalmi törekvésein keresztül.
2021. máj. 12. 21:40
Kapcsolódó kérdések: