Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Támogatnátok hogy a honvédség...

Támogatnátok hogy a honvédség újraszervezze a huszár illetve ulánus lovasságot?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom nagy felelőtlenség volt a magyar katonai lovasság megszüntetése.

Manapság szeretik azt hangoztatni hogy nincs szükség ilyesmire mert hát van atombomba meg légierő.

De a közelmúltban egyszer sem vetettek be atombombát.

A légierőt pedig még a földön ártalmatlaná szokták tenni vagy nincs képzett haderő és alkatrész a folyamatos üzemeltetéshez,a tankok pedig általában tüzérség szerepét töltik be az ütközetek során pl szíriában is.

A fő harci cselekmények pedig nem nagy háborúk hanem pl lázadások,polgárháborúk.

Ezekben pedig főleg a gyengén felfegyverzett civilek illetve alulképzett rendőrök és katonák csapnak össze.

Ám az elmúlt évek európai tüntetései,lázongásai alatt megmutatkozott a lovas erők hatékonysága a gyalogság ellen.

A lovasság mind a tényleges erőszakot alkalmazó beavatkozásuk,mind az ellenség morálját romboló erőteljes megjelenésük miatt hasznosak bizonyult a könnyű fegyveres gyalogság ellen.

El lehet képzelni ahogy a város utcáin, főleg vascsővekkel felfegyverzett lázongók közé bevágtat egy golyóálló vértes ulánus lovasosztag,rend lenne ott hamar.

Támogatnátok hogy Magyarország újra hadrendbe állítsa a lovasságot?

2021. febr. 27. 19:26
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem is külön alakulatként de a hadsereg támogatására talán jó lenne.
2021. okt. 13. 12:47
 22/22 anonim ***** válasza:
2# én igen én is az vagyok a díszegységben de az meg ugye nem harcoló alakulat és így mondom hogy f@szság
2022. márc. 16. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!