Don-kanyari eseményeknél a végén menekülésnél miért nézték le a németek a magyarokat?
Figyelt kérdés
beszámolóknál régi öregek arról meséltek hogy mikor fel akartak kapaszkodni teherautókra leverték puskatussal a kezüket a németek, meg szitkozódtak feléjük, és tisztára ellenségesen viselkedtek úgy általánosságban2021. febr. 1. 22:25
12/13 anonim válasza:
Az összes csatlós csapatot lenézték az olaszoktól, románoktól kezdve a magyarokig. Legyünk őszinték: a harcérték nem volt egyenértékű a németekével. Nem a katonák, inkább a sokkal gyengébb felszerelés miatt.
Menekülésnél meg a saját irhájukat mentették, nem vesznek fel a teherautóra 500 rácsimpaszkodni akarót hanem pucoltak ahogy tudtak. A saját eszközeiket, élőerőt mentették a "szövetséges" (csatlós) csak kiegészítő, eldobható állománynak tekintették.
13/13 anonim válasza:
Ebben nincsen vita köztünk, bár szerintem ez teljesen általános egy háborúban. A magyar is magát mentette, és a többi náció is. Én pusztán annyit mondtam, hogy Hitler sosem minősítette nemkívánatosnak a magyar népet, ahogy a szlávot sem (utóbbi közkeletű tévedés).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!